Başsavcılık’tan avukatların da aranması için talimat

stanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, avukatların da aranarak adliyeye alınmalarına ilişkin yazılı talimat yayınladı.

Başsavcılık’tan avukatların da aranması için talimat
3.04.2015 - 14:57
2452

 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, avukatların da aranarak adliyeye alınmalarına ilişkin yazılı talimat yayınladı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu’nun imzasını taşıyan talimatta  ‘İstanbul Adalet Sarayı girişlerinde uygulanacak güvenlik tedbirlerine ilişkin çalışma talimatı ve esasları’ başlığını taşıyan açıklama adliyenin giriş kapılarına asıldı.

Bassavciliktan adliye girisinde aranma talimati

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Başsavcılık tarafından yayınlanan talimatta şu ifadelere yer verildi:

“Adli ve önleme arama yönetmeliğinin ‘hakimden önleme araması kararı alınması gerekmeyen haller’ başlıklı 25. maddesi 1. fıkrasının a bendinde belirtildiği üzere, devletçe kamu hizmetine özgülenmiş bina ve her türlü tesislere giriş ve çıkışın belirli kurallara tabi tutulduğu hallerde, söz konusu tesislere girenlerin üstlerinin veya üzerilerindeki eşyanın veya araçlarının aranmasında ayrıca bir arama emri ya da kararı gerekmemektedir.

“Yine 1136 sayılı avukatlık kanununun 58. maddesinde yapılan düzenleme, avukatların avukatlık veya Türkiye Barolar Birliği ya da baroların organlarındaki görevlerinden doğan veya görev sırasında işledikleri suçlardan dolayı haklarında yapılacak ceza soruşturmaları ile ilgili olup avukatların adliye binalarına girişlerinde kapı dedektörlerinden geçmeleri ve ayrıca çantalarının  x-ray cihazlarından geçirilmesi şeklindeki uygulamanın ceza soruşturması kapsamında CMK’nın 119 ve devamı maddelerinde düzenlenen bir arama olarak değerlendirilmesi mümkün değildir. Yine aynı şekilde bu uygulamanın 1136 sayılı avukatlık kanununun 58. maddesine aykırılık teşkil etmeyeceği de muhakkaktır.

“Gerek İstanbul Adalet Sarayı’na giren avukat, vatandaş ve personelin can güvenliğinin sağlanması gerekse genel kamu güvenliği ve kamu düzeninin korunması açısından adliyeye girişlerde avukat, personel ve vatandaşların kapı dedektörlerinden geçmeleri, çantalarının x-ray cihazından geçirilmesi şeklinde güvenlik amaçlı denetim yapılacaktır.”

ımc

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums