Rusya: Türkiye ve İran ile Suriye’de önceliğin rejim değişikli olmadığı konusunda mutabıkız

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve İran Dışişleri Bakanı Muhammed

Rusya: Türkiye ve İran ile Suriye’de önceliğin rejim değişikli olmadığı konusunda mutabıkız
20.12.2016 - 19:07
977

 Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif'in Suriye'deki krizin sona erdirilmesi amacıyla siyasal sürecin canlandırılması için ortak bir bildiri üzerinde anlaştığını açıklandı. Lavrov mutabakata ilişkin olarak "Rusya, İran ve Türkiye Suriye'de bir numaralı önceliğin rejim değişikliği değil, terörist tehdidin bastırılması olduğu konusunda görüş birliği içerisinde" açıklamasında bulundu.

"Ortak bir bildiri üzerinde anlaşıldı"

 

Sputnik'in haberine göre, ortak basın toplantısında ilk sözü alan Lavrov, "Rusya, İran ve Türkiye Suriye'deki krizin sona erdirilmesi için siyasal sürecin canlandırılması konusunda ortak bir bildiri üzerinde anlaştı. Rusya, İran ve Türkiye olarak bugün onayladığımız ortak bildiriye dayanarak işbirliğimize devam etmek konusunda anlaştık" dedi.

Lavrov'un açıklamaları şöyle:

"Rusya, İran ve Türkiye Suriye hükümeti ve muhalifler arasında bir anlaşma yapılması için çalışmaya ve bu anlaşmanın garantörleri olmaya hazır. Rusya, İran ve Türkiye IŞİD ve El Nusra ile ortak mücadelede kararlı olduklarını doğruluyor. Rusya, İran ve Türkiye'nin eylemleri Suriye'deki krizin siyasal çözümünün girdiği çıkmazın aşılmasına, şiddet olaylarının sona ermesine ve insani yardımların ulaştırılmasına yardımcı olabilir." 

 

"Ateşkesin genişletilmesi konusunda hem fikiriz"

"Rusya, Türkiye ve İran, Suriye'deki krizin askeri çözümünün olamayacağı konusunda hemfikir. Rusya, İran ve Türkiye olarak Suriye'de ateşkesi genişletmenin önemi konusunda aynı fikirdeyiz."

"Rusya ve ABD'nin Suriye için yaptığı çalışmaları hesaplardan silemeyiz"

Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev, yeni Suriye barış görüşmelerine ev sahipliği yapmayı teklif etti. Rusya, İran ve Türkiye Suriye'nin topraksal bütünlüğünü destekliyor. Suriye konusunda Rusya, İran ve Türkiye olarak üçlü görüşmenin en etkili olduğunu düşünüyoruz. Fakat bu, diğer formatları dışlama amacı taşımıyor. Rusya ve ABD'nin Suriye konusunda yaptığı çalışmaları hesaplardan silemeyiz.

"Halep'in tahliyesi iki gün içinde tamamlanacak"

Halep'teki tahliyeler için hem Rusya hem İran hem de Türkiye etkisini kullandı. Halep'in tahliyesinin en çok iki günde tamamlanmasını bekliyoruz. Rusya, İran ve Türkiye'nin ortak eylemleri sivillerin ezici çoğunluğunun Halep'in doğu kesimlerinden tahliye edilmesine izin verdi. Rusya, İran ve Türkiye Suriye'de bir numaralı önceliğin rejim değişikliği değil, terörist tehdidin bastırılması olduğu konusunda görüş birliği içerisinde. 

Çavuşoğlu: Suriye'de kalıcı çözüm siyasi çözümdür  

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları i

"Ateşkesin tüm Suriye geneline yayılmasından bahsediyoruz. Burada terör örgütlerini, DEAŞ'ı, El Nusra'yı saymıyoruz, onlarla mücadelemiz devam edecek. Ama rejim, muhalifler, bir de dışardan gelen gruplar var. Hizbullah var, başka gruplar var. Dolayısıyla tüm bu gruplara bu yardımların kesilmesi lazım.

"Önemli olan kararı uygulamak"

Önemli olan Rusya, İran ve Türkiye olarak alınan kararları uygulamak, böylece Suriye'de sonuca gidebiliriz. El Bab etrafında operasyon devam ediyor, Münbiç'te dışarıdan farklı grupların gelip etnik temizlik yapması ve burayı yönetmesine müsaade edilmemeli.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums