Adanada yurtta yangın; 11 öğrenci ve bir eğitmen hayatını kaybetti

Adanada Özel Aladağ Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdunda akşam saatlerinde

Adanada yurtta yangın; 11 öğrenci ve bir eğitmen hayatını kaybetti
30.11.2016 - 02:23
1233

 Adana'da Özel Aladağ Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu'nda akşam saatlerinde yangın çıktı. Yangında, 12 kişi hayatını kaybetti, 22 kişi yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Hayatını kaybedenlerden 11'inin öğrenci, birinin de okulda görevli bir kişi olduğu belirtildi. Çocukların cenazelerinin yangın merdiveninin çıkışında bulunduğu belirtilirken, kapının kilitli olmasından dolayı dışarı çıkamadıkları ifade edildi. Yangın sırasında ahşaptan yapılan çatının da çocukların üzerine düştüğü anlaşıldı.

Akşam saatlerinde Aladağ İlçesi Sinanpaşa mahallesinde bulunan ve çevre köylerde oturan ailelerin orta okul ve lise dengi okullarda öğrenim gören kız çocuklarının kaldığı yurtta yangın çıktı. Elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangın kısa sürede büyüdü.

Alevler bir anda binayı sararken içeride bulunan öğrenciler korku içerisinde camlardan atlayarak canlarını kurtardı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ve Orman İşletme Müdürlüğü ve ambulanslar sevk edildi. Yaralanan öğrenciler hastanelere kaldırılırken, yangın kontrole alındı.

Hayatını kaybedenlerin isimleri

Belediye Başkanı: Kilitli olduğu anlaşılıyor

NTV yayınına bağlanan Adana Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, “Yangın merdiveni çocukların cesetlerine ulaşıldığı bölge. Tahminim, yangın merdiveninin kilitliği olduğu anlaşılıyor, açamamışlar. Çocuklar 11-14 yaşındalar” açıklamasında bulundu. Sözlü, ahşaptan yapılan çatının yangın yüzünden çocukların üzerine çöktüğünü açıkladı.

Çevik kuvvet sevk edildi!

İlçenin tamamından görülen yangın nedeniyle bölgeye akın eden vatandaşlar da büyük panik yaşadı, çocuklarına ulaşamayan aileler de gözyaşlarına boğuldu.

18 bin nüfuslu ilçeye takviye Çevik Kuvvet ekipleri sevk edildi. Jandarma güvenlik önlemi alarak bölgeye kimseyi yaklaştırmadı.

Vali: 12 cenazeye ulaştık

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Aladağ ilçesindeki öğrenci yurdunda çıkan yangınla ilgili, "12 cenazeye ulaştık, yaralanan 22 kişi de hastanelere kaldırıldı. Çalışmalar sürüyor. Ümit ediyoruz ki bu sayılar artmaz" dedi.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, olay yerindeki incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, yangının saat 19.25 civarında çıktığını söyledi.

Yurtta toplam 34 öğrencinin kaldığını anlatan Vali Demirtaş, "Yangında 12 vatandaşımızı kaybettik. Bunlardan 11'i öğrenci, biri eğitmen. 22 vatandaşımız da yaralı. İçeridekilerin tamamına ulaştık. İlk belirlemelere göre yangının elektrik kontağından çıktığını tahmin ediyoruz." diye konuştu.

Demirtaş, yaralıların hastaneye kaldırıldığını belirterek, "Yaralılardan durumu ağır olan herhangi kimse yok. Yaralıların bazıları pencereden atlamışlar" ifadesini kullandı.

 

Ömer Çelik: Elektrik kontağından çıkmış olabilir

NTV yayınına bağlanan AB Bakanı Ömer Çelik, yangınla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Ben Brüksel'deyim. Olayı duyunca Vali beyi aradım. Aladağ ilçesinde zaten kendisi. 13 kaybımız var, Allah rahmet eylesin. Mekanları cennet olsun.

"İçişleri Bakanı ile görüştük. Milli Eğitim Bakanımızla birlikte Adana'ya geçiyorlar. Ben de temaslarımı yapıp direkt Adana'ya uçacağım. Acı bir haber. 13 kardeşimizin hayatını kaybetmesi. Türkiye'nin başı sağolsun. Olay nasıl oldu araştırılacak.

"Umarım sayı artmaz ama benim aldığım bilgilerde durum açıklığa kavuşuncaya kadar çelişkiler olabilir. Vali beyden aldım ben de 13 ölü sayısını. Resmi açıklamayı yaparlar. İlk aldığım bilgiler bu şekildeydi. Elektrikten kaynaklanmış olabileceğini değerlendiriyorlar."

Erdoğan, validen bilgi aldı

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre; Adana'nın Aladağ ilçesinde orta öğrenim kız öğrenci yurdunda çıkan yangında can kayıplarının olmasından derin üzüntü duyduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuyla ilgili olarak Vali Demirtaş'tan bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yangında hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralanan öğrencilere de acil şifa dileğinde bulundu.

Yıldırım, bakanlardan ve validen bilgi aldı

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Başbakan Binali Yıldırım, çıkan yangın dolayısıyla ilgili bakanlardan ve Vali Demirtaş'tan bilgi aldı.

Bakanlar, Adana'ya gitti

Öte yandan, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya incelemelerde bulunmak üzere Adana'ya gitti.

MEB Bakanı Yılmaz'dan açıklama

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Adana'nın Aladağ ilçesindeki bir özel öğrenci yurdunda çıkan yangına ilişkin, "Yurtta kalan 31 kişi. 17 kişi hafif yaralı olarak hastanelerde. 11 kişinin de hayatını kaybettiği şeklinde bir bilgi ulaştı" dedi.

TBMM'deki görüşmeler sırasında söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Adana'nın Aladağ ilçesinde bir özel öğrenci yurdunda çıkan yangına ilişkin bilgi verilmesini talep etti.

Bunun üzerine açıklamada bulunan Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, "Bize gelen rakamlara göre, burası Adana'da Özel Aladağ Ortaöğretim Yurdu, bir özel yurt tarafından işletiliyor. Kontenjanı 54, ancak kalan 31 kişi. Şu an 17 kişi hafif yaralı olarak hastanelerde. 11 kişinin de hayatını kaybettiği şeklinde bir bilgi ulaştı. Ama teyit edilmemiş bir bilgidir" dedi.

Belediye başkanından soru soran gazeteciye: Hovarda üslubunuz var!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Özlü, Aladağ’da en az 12 öğrencinin hayatını kaybettiği yangına ilişkin olarak soru soran Gazeteci Nedim Şener’e “Hovarda bir üslubunuz var” diyerek cevap verdi. 

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums