Bahçeli: Aç yatıp kalkanlara "Dövizleri bozdurun" demek alay etmektir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, APnin ABye yaptığı "Müzakere durdurulsun" çağrısının ardından Türk lirasının ABD

Bahçeli: Aç yatıp kalkanlara
29.11.2016 - 11:12
1123

 MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AP'nin AB'ye yaptığı "Müzakere durdurulsun" çağrısının ardından Türk lirasının ABD Doları karşısında değer kaybetmesiyle ilgili olarak "Sıcak para lobisi ve arkasındaki güçler ekonomik krizle ülkemizi terbiye etmeye çalıştı, aynı tezgah yine kurulmaktadır" dedi. "Aç yatıp aç kalkanlara dövizleri bozdurun demek mağdur ve mazlumlara alay etmektedir" diyen Bahçeli, "Banka hesapları kabarık kaymak tabaka fedakarlık yapsın, bi zahmet bankalar daha az kâr etsin" ifadesini kullandı.

Ekonomiyle ilgili AKP hükümetine seslenen Bahçeli, "Hani tüm dünya bizi kıskanıyordu? Hani gıpta ile bakıyordu? Hani 14 yılda 3 Türkiye olmuştu? Türkiye ekonomisi yıprandıkça yalnızlaşmaktadır. Sorunlar ağırdır. Ekonomideki sorunlar hepimizi ilgilendirmektedir" diye konuştu.

Bahçeli'nin grup toplantısındaki açıklamalarından satır başları şöyle:

Ülke olarak sıkıntılarla perçinlenmiş bir dönemden geçiyoruz. Meseleler birikiyor, biriktikçe yaygınlaşıyor, yaygınlaştıkça hareket alanımızı daraltıyor. Sanki yarınsız bir hayatın bütün ağırlığını sırtımızda taşıyoruz. Önümüzü görebilmemiz, geleceğimizi kurtarabilmemiz için hem sorumlu davranmalı hem de istismar tuzağından uzak durmamız mecburiyet halini almıştır. Ülkemiz birçok çevreden saldırıya uğramıştır. Türkiye'nin tükenişi projelendirilip bunun için faaliyet içinde olanlara göz açtırmamak için inançlarımızdan vazgeçmeyeceğiz.

 

"Sıcak para lobisi ülkemizi terbiye etmeye çalıştı"

MHP varken, Türkiye'yi ayağa düşürmeye, hor ve hakir görenlere geçit vermeyeceğiz. Zalimler Türkiye'yi hafife almanın bedelini ödediler, yine ödeyecekler. 15 Temmuz ihanet girişimiyle yurdumuzu teslim almaya çalışan alçaklar, sinsi çalışmaları devreye aldılar. Kur üzerinde baskı kurarak, ekonomik dengeleler oynanarak, sıcak para kozu kullanarak Türkiye köşeye sıkıştırılmak istenmektedir. Hevesleri kursaklarında kalan hıyanet odakları son günlerde nabız yoklamaktadır. Biz bunun bir benzerini 2000-2001 yıllarında yaşamıştık. Bir gecede faiz ve döviz fırlamıştı. Yaşanan ekonomik kriz yıllardır peşimizi bırakmadı. Türkiye'nin bağımsız ve dik duruşundan ürperen sıcak para lobisi ülkemizi terbiye etmeye zorladı. Aynı oyun, aynı tertip şimdi yeniden tedavüldedir. Hükümet kaybetsin de nasıl kaybederse kaybetsin mantığı içinde değiliz. Aynı tezgah yeniden tedavüldedir. Dün bizi acımasızca eleştirenlere, ekonomik krizlerden medet umanlara  siyasi üslupla yaklaşıyoruz. Yabancılarla işbirliği yapmak Türkiye'ye ihanettir. Bizi diğerlerinden ayıran vasıflardan birisi de budur, kolayını tercih edebilir, kötü tablodan dolayı hükümeti tenkit edebilirdik. O zaman tıpkı 2001 ve devamı yıllarda görüldüğü gibi siyasi muhataplarımızın durumuna düşer, ülkemizin üzerine yük bindirirdik. Ülkemizin ekonomisi alarm vermektedir.

Hükümet çevresinin faiz indirilmesi görüşleri sıklıkla gündemdeyken Merkez Bankası'nın faiz silahına sarılması, AP'nin kararıyla ters tepmiş, dövizin artması durdurulamamıştır. Türkiye ekonomisi dar boğaza düşmüştür. Kur, faiz, enflasyon döngüsü birbirini teşvik ederek ekonomiyi rehin alacaktır. Uluslararası ilişkilerdeki gelgitler dövizin tansiyonunu canlı tutmaktadır. Dövizdeki gelişmeleri tek başına küresel gelişmelerle ilişkilendirmek doğru değildir. Daha çok demokrasi, daha çok insani hak diyerek dövizden yağma yapanlara engel olabiliriz. Yapısal reformları harekete geçirerek kriz severleri şaşkına çevirebiliriz. Milletimiz zam ve vergi artışlarına direnerek güçlükle ayakta durmaktadır. Aç yatıp aç kalkanlara dövizleri bozdurun demek mağdur ve mazlumlara alay etmektedir. Banka hesapları kabarık kaymak tabaka fedakarlık yapsın, bi zahmet bankalar daha az kar etsin.

"Hani tüm dünya bizi kıskanıyordu? Hani gıpta ile bakıyordu?"

Ekonomik alaboranın külfetini vatandaşların sırtına yüklemek haksızlıktır. Hani tüm dünya bizi kıskanıyordu? Hani gıpta ile bakıyordu? Hani 14 yılda 3 Türkiye olmuştu? Türkiye ekonomisi yıprandıkça yalnızlaşmaktadır. Sorunlar ağırdır. Ekonomideki sorunlar hepimizi ilgilendirmektedir. Türkiye ekonomisinin kırılgan bünyesini tedavi etmek tek seçenektir. Küresel sermaye Türkiye'nin siyasi barometresine odaklanmıştır. Pes etmeyeceğiz. Türk lirasının kullanım alanı genişletilmeli, milli paramızın namusunu müdafaa etmeliyiz. Türk lirası Türk milletinin direncidir. Hükümet aldığı kararları daha derinleştirmelidir. Kararlı durursak hep birlikte bir millet, devlet olduğumuzu unutmazsak helal lokmamızı gaspetmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Bu kısır döngünün bitmesini yürekten istiyoruz. Kararlı olursak, hep beraber bir devlet olduğumuzu unuttuysak emeğimizi gasp etmeye kimse cesaret edemeyecektir. Bize düşen sineklerden yakınmak değil, bataklıklarını kurutmaktadır.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums