Komşu ülkelerde Rus etkisi artıyor

Rusya; Suriye ve Ukrayna’nın ardından Kafkasya ve Doğu Avrupa’da da nüfuzunu arttırıyor. Ermenistan’ın savunması için

Komşu ülkelerde Rus etkisi artıyor
15.11.2016 - 06:12
883

 Rusya; Suriye ve Ukrayna’nın ardından Kafkasya ve Doğu Avrupa’da da nüfuzunu arttırıyor. Ermenistan’ın savunması için bu ülkeyle askeri anlaşma hazırlığında olan Rusya, İran’a da silah satışı için pazarlık yapıyor. AB ülkesi Bulgaristan ve Moldova’da Rusya yanlısı adayların kazanması ise Moskova tarafından olumlu karşılandı.

Hürriyet'te yer alan habere göre, ABD’de başkanlık seçimini, NATO’yu ‘köhne’ bir yapı olarak gören ve Suriye’de muhaliflere desteği sona erdireceği yönünde mesajlar veren Cumhuriyetçi aday Donald Trump kazanırken, Rusya, Batı’nın aleyhine bir şekilde Ortadoğu ve Doğu Avrupa’da stratejik kazanımlar elde ediyor. Ukrayna’da Kırım’ı ilhak eden, Suriye’de askeri üslerini büyüten Rus yönetimi, son olarak Ermenistan’la ortak askeri güç oluşturmak üzere anlaşma aşamasında. Moldova ve Bulgaristan’da da seçimleri Rus yanlısı adaylar kazandı.

Ermenistan'la askeri işbirliği 

Rusya yönetimi dün “Devlet Başkanı Vladimir Putin, hükümetin Rusya ile Ermenistan Silahlı Kuvvetleri’nin birleştirilmesi önerisini destekleyerek, Rusya Güney Askeri Bölgesi bünyesinde birleşik kuvvetler oluşturulmasına onay verdi” diye açıklama yaptı. Buna göre Rusya savunma ve dışişleri bakanlıkları anlaşma için görevlendirildi. Anlaşma çerçevesinde ortak bir askeri güç oluşturulacak. Barış zamanında ortak askeri gücün başında Ermenistan Genelkurmayı’nın atayacağı, Rusya’nın onaylayacağı bir komutan olacak. Çatışma dönemlerinde ise komutayı Rusya devralacak. Anlaşma yürürlüğe girdiğinde Rus askerleri, Ermenistan topraklarını dışarıdan gelecek tehditlere karşı koruyacak. Halihazırda Ermenistan’ın Gümrü şehrinde 1995’ten beri Rus üssü bulunuyor.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums