Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ertem: Doların düşüşe geçeceğini öngörüyorum

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ertem, Trumpın yeni ekibi belirlenene kadar doların kısa dönemde uluslararası piyasada çok ciddi ataklar yapacağını düşünmediğini ifade ederek, "Tam aksine doların düşüşe geçeceğini öngörüyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ertem: Doların düşüşe geçeceğini öngörüyorum
9.11.2016 - 12:43
1167

 Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ertem, Trump'ın yeni ekibi belirlenene kadar doların kısa dönemde uluslararası piyasada çok ciddi ataklar yapacağını düşünmediğini ifade ederek, "Tam aksine doların düşüşe geçeceğini öngörüyorum." dedi.

 Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, ABD başkanlık seçimi sonuçları ve Türkiye ekonomisine etkilerine ilişkin AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, dolar/TL'nin tarihi zirvesini görmesinin temel nedenleri bulunduğunu ifade ederek, küresel piyasaların Donald Trump'ın seçilmesinin şaşkınlığını yaşadığını ifade etti.

"ABD Merkez Bankası (Fed) aralıkta faiz artırımına gidecek mi?" sorusu üzerine Ertem, Fed'in bu şartlar altında faiz artırabileceğini düşünmediğini ve Trump'ın yeni ekonomi yönetimini bekleyeceğini ifade etti. 

Ertem, "Trump, mevcut Fed Başkanı Janet Yellen'i değiştireceğini söylemişti. Yellen'in gitmesinden sonra gelecek başkan Fed'in yeni politikasını belirleyecektir. Bu da aralık ayını geçecektir. Kısa dönemde doların uluslararası piyasada Trump'ın yeni ekibi belirlenene kadar çok ciddi ataklar yapacağını düşünmüyorum. Tam aksine doların düşüşe geçeceğini öngörüyorum. Türk lirası da bir müddet sonra buna uyum sağlayacaktır. Çok geçmeden TL üzerindeki olumsuz baskının kalktığını göreceğiz." şeklinde konuştu.

"En iyi müttefiklerden biri Türkiye olacaktır"

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ertem, Trump'ın, seçim kampanyasında İslamofobi söylemleri olsa da bu durumu devam ettirmediğini, ABD başkanlarının ırkçı söylemler içerisinde olmayacağını söyledi.

ABD'nin özellikle Orta Doğu, Kafkasya, Doğu Akdeniz ve Kuzey Afrika coğrafyasında çok ciddi stratejik müttefiklere ihtiyacı olacağını vurgulayan Ertem, "En iyi müttefiklerden biri Türkiye olacaktır. Obama döneminde bu görülmedi, yok sayıldı ve şu anda Orta Doğu'nun hali ortada." ifadesini kullandı.

Trump döneminde ABD'nin Türkiye'yi atlayarak, Obama'nın son dönemlerinde olduğu gibi muhalefet ederek bir yola gireceğini düşünmediğini belirten Ertem, "Burada Türkiye açısından belirgin bir dönem vardır." dedi. 

 
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums