Bakan Mehmet Şimşek, Cumhuriyet operasyonunu yürüten savcının FETÖ sanığı olduğunu doğruladı

"FETÖ’ye karşı yürütülen soruşturmalar kapsamında hakkında herhangi bir açığa alma veya ihraç işlemi yapılmamıştır"

Bakan Mehmet Şimşek, Cumhuriyet operasyonunu yürüten savcının FETÖ sanığı olduğunu doğruladı
3.11.2016 - 08:18
1930

"FETÖ’ye karşı yürütülen soruşturmalar kapsamında hakkında herhangi bir açığa alma veya ihraç işlemi yapılmamıştır"

 Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek,  Cumhuriyet'in yöneticileri ve yazarlarına yönelik "FETÖ ve PKK adına suç işledikleri" iddiasıyla başlatılan soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Murat İnam Selam Tevhid soruşturması nedeniyle Yargıtay 16’ncı Ceza Dairesinde açılan davada sanık olduğunu söyledi. Bakan Şimşek, soruşturmayı yürüten savcı hakkında henüz 'FETÖ' soruşturması kapsamında herhangi bir açığa alma veya ihraç işleminin olmadığını da belirtti.

Cumhuriyet gazetesi soruşturmasını yürüten savcı Murat İnam dün Meclis’te tartışmalara neden oldu. CHP sözcüleri savcı Murat İnam’ın FETÖ soruşturmasında sanık olup olmadığıyla ilgili bilgi istedi. İnam’ın yargılandığı dosya numarasını da veren Levent Gök’e Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek yanıt verdi. Şimşek, “Cumhuriyet Savcısı Murat İnam, Selam Tevhid soruşturması nedeniyle Yargıtay 16’ncı Ceza Dairesinde açılan davada sanıktır. Hakkında isnat olunan eylem usulsüz dinleme kararı vermesi değil, sadece bir dosyada uzatma kararı vermesidir. FETÖ’ye karşı yürütülen soruşturmalar kapsamında hakkında herhangi bir açığa alma veya ihraç işlemi yapılmamıştır” dedi.

Cumhuriyet Gazetesi avukatlarından Fikret İlkiz de açıklamasında, “Eğer doğruysa; Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı HSYK Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanmış olan 20161 esas numaralı iddianamede 39746 sicil numaralı İstanbul Cumhuriyet Savcısı Murat İnam 28 numaralı şüphelidir. Savcı hakkında FETÖ/PDY terör örgütü nedeniyle cezalandırılması istemiyle ceza davası açılmıştır, sanıktır ve dava devam etmektedir. Biliyorsunuz ki; Cumhuriyet gazetesi vakfı ve gazete yöneticileri ile yazarları hakkında açılmış olan soruşturma savcı Murat İnam tarafından yürütülmektedir. Bu savcının emir ve talimatlarına uygun olarak sabaha karşı gözaltı işlemleri gerçekleştirilmiştir ve halen gözaltındadırlar. Savcı Murat İnam hakkındaki soruşturma, iddianame ve ceza davası apaçık ortada dururken Cumhuriyet gazetesi yazarları ile yöneticilerinin bu savcının emir ve talimatlarıyla özgürlüklerinden yoksun olarak gözaltında tutulmaları adil yargılanma hakkının açıkça ihlalidir" dedi.

 

“Bu soruşturma çökmüştür”

İlkiz ayrıca, "Cumhuriyet gazetesi yazar ve yöneticileri hakkındaki soruşturmanın, aynı örgütün üyesi olduğu iddiasıyla yargılanan bir savcıya teslim edilmesi demek bu soruşturmanın çökmesi demektir. Altını çizerek tekrarlıyorum bu soruşturma çökmüştür ve adil yargılanma hakkı açıkça ihlal edilmiştir" diye konuştu. 

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums