Gözaltı kararı çıkarılan karikatürist Kart: Hayırlı olsun Tayyip Erdoğan’ın başkanlığı

Cumhuriyet Gazetesi’ne yönelik operasyon kapsamında hakkında gözaltı kararı çıkarılan Cumhuriyet Vakfı yönetim kurulu üyesi karikatürist Musa Kart, sadece karikatür çizdiği için gözaltına alınacağını belirterek, “Bir karikatüristin gözaltına alındığı an, başkanlığın resmen ilan edildiği anlamına geliyor. Hepimize hayırlı uğurlu olsun, Tayyip Erdoğan’ın başkanlığı” dedi.

Gözaltı kararı çıkarılan karikatürist Kart: Hayırlı olsun Tayyip Erdoğan’ın başkanlığı
31.10.2016 - 12:08
1107

 Cumhuriyet Gazetesi’ne yönelik operasyon kapsamında hakkında gözaltı kararı çıkarılan Cumhuriyet Vakfı yönetim kurulu üyesi karikatürist Musa Kart, sadece karikatür çizdiği için gözaltına alınacağını belirterek, “Bir karikatüristin gözaltına alındığı an, başkanlığın resmen ilan edildiği anlamına geliyor. Hepimize hayırlı uğurlu olsun, Tayyip Erdoğan’ın başkanlığı” dedi.

 Sabah saatlerinde gazetenin bağlı olduğu vakfın yönetim kurulundan 13 isim gözaltına alınmıştı. İstanbul başsavcılığı, Cumhuriyet gazetesine ‘FETÖ ve PKK terör örgütlerine üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek’ gerekçesiyle operasyon başlatıldığını duyurmuştu.

‘Dünyaya anlatamazsınız’

Kart, gazete binasından çıkışta açıklama yaparak, “Yıllardır bu ülkede yaşadıklarımızı karikatüre dönüştürmeye çalışıyorum. Ama inanın şu an kendim bir karikatürün içerisinde yaşıyorum, öyle hissediyorum” dedi.

Kart, yaşanan durumu ‘gülünç’ olarak niteleyep şunları söyledi: “Bugüne kadar FETÖ ve PKK ile ilgili yüzlerce, binlerce karikatür çizdim. Ama bugün öne sürülen gerekçeye baktığımızda gerçekten bir komiği yaşıyoruz. Şunu söylemek istiyorum, yaşanan gülünç bir durum. Bu baskılarla kimseyi korkutamayacaksınız, onu söylemek istiyorum. Bu tabloyu vicdan sahibi insanların kabul etmesi mümkün değildir. Dünyaya anlatamazsınız bunu.”

“Sadece karikatür çizdiğim için bugün gözaltına alınıyorum. Herkes bu tabloyu yerli yerine oturtacaktır diye düşünüyorum” diyen Kart şöyle devam etti: “Şu anda altı yedi tane gözaltına alınan arkadaşımız var. Ben de teslim olmaya gidiyorum. Saklanılacak, kaçırılacak bir şey yok. Yazdığım, çizdiğim herkesin gözü önünde. Sabah saat 05.00 sıralarında evimi aradılar. Hukukçu arkadaşlarım gazeteye gelip buradan gitmemin daha uygun olacağını söylediler. Bir karikatüristin gözaltına alındığı an, başkanlığın resmen ilan edildiği anlamına geliyor. Hepimize hayırlı uğurlu olsun, Tayyip Erdoğan’ın başkanlığı.”

Kart, bina önünde bulunanlarla vedalaştıktan sonra emniyet müdürlüğüne gittiğini söyleyerek ayrıldı.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums