Gaziantepte hücre evlerine baskın; iki canlı bomba kendini patlattı, 3 şehit

Gaziantepte bugün IŞİDe yönelik düzenlenen "hücre evi" operasyonlarında iki canlı bomba kendini patlattı. Kentteki ilk

Gaziantepte hücre evlerine baskın; iki canlı bomba kendini patlattı, 3 şehit
16.10.2016 - 19:27
1394

 Gaziantep'te bugün IŞİD'e yönelik düzenlenen "hücre evi" operasyonlarında iki canlı bomba kendini patlattı. Kentteki ilk operasyon Beşyüzevler Mahallesi'ne düzenlendi. Hücre evine yönelik düzenlenen baskın sırasında canlı bombalardan birinin kendini havaya uçurduğu öğrenildi. Meydana gelen patlamada 3 polis şehit oldu, dördü Suriye uyruklu 9 kişi yaralandı. Kaçan IŞİD'liler için ikinci baskın ise, hücre evi operasyonunun yapıldığı yere yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki ekmek fırınına düzenlendi. Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya operasyonların, "Alevi Kültür Derneği'ne yönelik canlı bomba saldırısı yapılacağı" yönünde gelen ihbarlar nedeniyle yapıldığını, düzenlenen ikinci operasyonda bir canlı bombanın daha kendini patlattığını açıkladı. Yerlikaya "Hamd olsun bu operasyondan sonra sadece Mehmet Kadir Cabel etkisiz hale getiriliyor. Bizim polisimizde yaralı veya şehit yok" ifadesini kullandı.

"3 polis hayatını kaybetti"

Kentte ilk operasyon saat 12.45 sıralarında 500 Evler Mahallesi’nde meydana geldi. Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubeleri ekipleri tarafından takip edilen ve hangi terör örgütüne ait olduğu henüz açıklanmayan hücre evine operasyon düzenlendi. Evin çevresi kuşatılırken, yakalanacağını anlayan teröristlerden bir ’canlı bomba’ kendini patlattı.

Aralarında polislerin de bulunduğu 10 yaralı, ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere taşınarak tedaviye alındı. 3 polis, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Olayla ilgili 8 kişi gözaltına alındı. 

 

Vali: Alevileri hedef alacaklardı

Vali Ali Yerlikaya, yaptığı açıklamada, bir süreden beri Alevi Kültür Derneğine yönelik "canlı bomba" saldırısı yapılacağı ihbarı bulunduğunu, ekiplerin buna yönelik çalışması sırasında IŞİD'in hücre evinin tespit edildiğini söyledi.

Operasyon için harekete geçen ekiplerin çalışması sırasında IŞİD üyesinin kendini patlattığı açıklandı.

Güvenlik kordonu oluşturuldu

CNN Türk canlı yayınına bağlanan Doğan Haber Ajansı Mücahit Yolcu şunları söyledi:

Operasyon sırasında içeride kaldığını düşünen bir teröristin kendini patlatması sonucu patlamanın meydana geldiği belirtiliyor. Operasyonda birkaç teröristin ele geçirildiği bilgisi var. Polis operasyona devam ediyor. Yaralılar bir taraftan hastaneye taşınıyor. Emniyet güçleri kordon oluşturdu, olay yerine yaklaşamıyoruz. Yeni bir patlama söz konusu olabilir. Yaralılar seri bir şekilde hastaneye taşınıyor. 10 kadar ambulans daha var. Doğalgaz ekipleri burada. İtfaiye ekipleri burada. 

Gaziantep'te IŞİD'e ikinci operasyon

Cadde üzerinde bulunan ekmek fırınına IŞİD militanının girdiği yönünde ihbar geldi. Gaziantep'te Gazikent Burak Mahallesi 41 nolu cadde üzerinde bulunan ekmek fırınına DEAŞ militanının girdiği yönünde istihbarat üzerine harekete geçen polis, operasyon düzenledi.

"Önce çatışma, ardından patlama sesi duyuldu"

Çevik kuvvet ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken özel harekat polisleri de operasyon başlattı. Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya burada bir canlı bombanın daha kendini patlattığını açıkladı. Yerlikaya "Hamd olsun bu operasyondan sonra sadece Mehmet Kadir Cabael etkisiz hale getiriliyor. Bizim polisimizde yaralı veya şehit yok" ifadesini kullandı. Yerlikaya, "19 şüpheli gözaltına alındı, bir depo içerisinde poşetlenmiş 15 kilogram TNT ve 9,5 kilogram anti tank mayını ele geçirildi" dedi.
 

Bölgenin ilk canlı bombanın kendini patlattığı Güneykent Mahallesi'ne yaklaşık 20 kilometre mesafede olduğu belirtildi.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums