Kimse Yok Mu derneğine FETÖ operasyonu; 121 kişi hakkında gözaltı kararı

Dernek, kurban bağışı paralarını FETÖye aktarmakla suçlanıyor

Kimse Yok Mu derneğine FETÖ operasyonu; 121 kişi hakkında gözaltı kararı
27.09.2016 - 09:23
1089

 Kurban bağışı paralarını 'FETÖ'ye aktardığı iddiasıyla "Kimse Yok Mu" derneği hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada 121 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Sabah gazetesinden Nazif Karaman'ın haberine göre, aralarında dernek başkanı İsmail Cingöz'ün de bulunduğu 121 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

'Kimse Yok Mu' bünyesinde toplanan bazı yardım paralarının amaç dışı kullanılıp 'FETÖ'ye aktarıldığı ve bağışlanan kurbanların kesilmediği iddiası üzerine operasyon başlatıldı.

MASAK ve Mülkiye müfettişlerinın tespiti üzerine İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde operasyon için düğmeye basıldı.

 

Gözaltı listesinde dernek başkanı İsmail Cingöz de var

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Savcılığın 121 şüpheli hakkında verdiği gözaltı ve arama kararını yerine getirmek üzere yaklaşık 500 polisle harekete geçti.

Aralarında Dernek Başkanı İsmail Cingöz'ün de bulunduğu şüphelilerin adreslerine baskın yapıldı. İstanbul'un da aralarında bulunduğu 18 ili kapsayan operasyonda Kimse Yok Mu Derneği yönetim kurulu üyeleri, dernek çalışanları ve bazı gönüllüler gözaltına listesinde bulunuyor.

Derneğin Afrika ve Somali ile bazı ülkeler için yaptığını iddia ettiği 9.4 milyon dolar ve 25 milyon lira kalıcı yardımı yerine getirmediği iddia edildi. Ayrıca bir diğer suçlama da yurt içinde kesilmesi vaadedilen kurbanların da kesilmemesi. Bu paraların 'FETÖ'ye aktarıldığı iddia edildi. Derneğin bu sebeple 2,5 milyon lira zarara uğratıldığı belirtildi. Bağış paralarının bir bölümünün ABD'deki siyasilere bağış olarak gönderildiği iddia edildi.

121 şüpheliye aralarında 'silahlı terör örgütü'nü yönetmek ve üye olmak', 'terörizmin finansmanı', 'nitelikli dolandırıcılık' ve 'zimmet'in de bulunduğu 7 ayrı suçlama yöneltiliyor.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums