Diyarbakırın Sur ve Silvan belediyelerine kayyım atandı

Belediyelere kayyım olarak ilçe kaymakamlarının atandığı öğrenildi

Diyarbakırın Sur ve Silvan belediyelerine kayyım atandı
8.09.2016 - 16:49
1039

 Diyarbakır'ın Sur ve Silvan belediyelerine, darbe girişiminin ardından ilan edilen olağanüstü hal uygulamasının 674 sayılı kanun hükmünde kararnamesi (KHK) kapsamında valilik tarafından kayyım atandı. 

Silvan İlçe Belediyesi'ne kayyım olarak İlçe Kaymakamı Murat Kütük, Sur Belediyesi'ne de Sur Kaymakamı Dr. Memduh Tura'nın atandığı belirtildi.

Sur Belediye Başkanı Seyid Narin ve Silvan Belediye BaşkanıYüksel Bodakçı, daha önce yaptıkları "öz yönetim" açıklamaları nedeniyle 2015 yılının Ağustos ayında İçişleri Bakanlığı kararıyla görevlerinden alınmışlardı. 

Öte yandan Başbakan Binali Yıldırım ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu belediyelere kayyım atanmasıyla ilgili olarak valiler toplantısında konuşmuş, Yıldırım "Belediye başkanlarıyla ilgili valilerimize tam yetki verildi. Lütfen çekingen, ürkek davranmayın. Bu bir vebaldir, büyük bir sorumluluktur. Hiç tereddüt etmeyin, yasaları uygularken asla ve asla tereddüt etmeyin. Gençlerimizi dağa teşvik edenlere asla prim vermeyin. Gereğini yapın kardeşlerim" demişti. Soylu da "Türkiye'de yerel yönetimler üzerinden terör örgütlerini besleyen bir anlayış söz konusudur. Bu devlet tarafından tespit edilmiştir. Bugün 28 belediyeye uygulanmıştır. Kanun Hükmünde Kararname çıktı. Kararlılığımızdan geri adım atmamız mümkün değildir. Neymiş, müsaade etmeyeceklermiş. Ya herro ya merro devletin gücünü anlamayanlara gerekli cevabı vereceğiz. Teröre destek veren belediyeler hakkında gereği yapılacak" ifadesini kullanmıştı.

 9 il meclis üyelerinin yerine de

yeni atamalar yapılacak

Kayyum olarak belediyelere ilçelerde görev yapan kaymakamların atandığı belirtilirken, 9 il genel meclis üyelerinin yerine de yeni atamaların yapılacağı öğrenildi.

Yargılamaları devam ediyor

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılaması devam eden Sur Belediye Başkanı Narin hakkında "devletin birliğini ve ülkenin bütünlüğünü bozmak" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor. 

Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılaması devam eden Silvan Belediye Başkanı Bodakçı hakkında da "Devletin birliği ve ülkenin bütünlüğünü bozmak" suçundan ağırlaştırılmış müebbet ile "Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan da 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. 

674 sayılı KHK'nın ilgili maddesi ne diyor?

"Belediye ve bağlı idare imkanlarının terör veya şiddet olaylarına dolaylı ya da doğrudan destek sağlamak amacıyla yararlanıldığının valilik tarafından belirlenmesi durumunda, terör ve şiddet olaylarına destek olmak amacıyla kullanılan belediye veya bağlı idare taşınırlarına mahallin en büyük mülki idare amiri tarafından el konulacak"

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums