Cizrede bombalı terör saldırısı; 8 polis şehit oldu, 45 kişi yaralandı

Şırnakın Cizre ilçesinde polis kontrol noktasına bombalı saldırı düzenlendi

Cizrede bombalı terör saldırısı; 8 polis şehit oldu, 45 kişi yaralandı
26.08.2016 - 09:54
1647

 Şırnak'ın Cizre ilçesinde polis kontrol noktasına bombalı saldırı düzenlendi. Bombalı kamyonla gerçekleştirilen saldırıda 8 polis şehit oldu, 45 kişi de yaralandı.

Patlamanın ardından Cizre Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binası kullanılamaz hale geldi. Anadolu Ajansı bombalı saldırıyı PKK'nın gerçekleştirdiğini duyurdu. Polis Cizre'ye tüm giriş ve çıkışları kapatarak saldırıyı gerçekleştirenlerin yakalanması için operasyon başlattı.

Olay, Konak Mahallesi Cizre-Şırnak karayolu üzerindeki Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Grup Amirliğine yaklaşık 50 metre uzaklıktaki polis kontrol noktasına PKK'lılarca bomba yüklü kamyonla saldırı gerçekleştirildi.

Saldırının ardından olay yerine çok sayıda ambulans sevk edilirken, bölgeden dumanların yükseldiği görüldü. Patlamanın şiddeti ile birçok yerde ev ve işyerlerinin camları kırıldı. 

Sağlık Bakanlığı Cizre'ye 12 ambulans ile 2 helikopterin sevk edildiğini açıkladı. Yaralalılar da 112 Acil Servis ekiplerince Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İlçede tüm sağlık çalışanları da acil göreve çağrıldı.

Cizre'deki gazeteci Abidin Yel, NTV yayınına katılarak ilçede yaşananları şöyle anlattı:

"Patlamanın olduğu yeri şu an görebiliyorum.

Sabah saatlerinde ilçe girişindeki polis noktasına yaklaşan PKK'lı teröristler, rutin kontrole takılınca aracı patlatıyor. Büyük bir patlama oldu, ilçedeki iş yeri ve evlerin camları kırılmış durumda. Hatta garnizon komutanlığının duvarı da hasar gördü.

Benim gördüğüm, emniyet müdürlüğü binası yıkılmış durumda. İtfaiye yangına müdahale ediyor, enkazdan çıkarılan yaralılar da hastaneye kaldırılıyor.

Patlama sonrası Şırnak - Cizre karayolu trafiğe kapatılmış durumda. Patlama sonrası silah sesleri de duyuldu."

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums