Atatürk Havalimanında canlı bomba terörü; 36 ölü, 147 yaralı!

İstanbul Atatürk Havalimanında düzenlenen terör saldırısında 36 kişi hayatını kaybetti, 147 kişi yaralandı. Saldırı sırasında

Atatürk Havalimanında canlı bomba terörü; 36 ölü, 147 yaralı!
29.06.2016 - 03:27
1600

 İstanbul Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen terör saldırısında 36 kişi hayatını kaybetti, 147 kişi yaralandı. Saldırı sırasında en az üç kişinin kendini patlattığı belirtilirken, dört saldırganın daha eyleme katıldığı iddia edildi. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde bir saldırganın polisten kaçtığı, vurulmasının ardından yerde bir süre yattıktan sonra kendini havaya uçurduğu görülüyor. Görgü tanıkları dış hatlar terminalinde iki canlı bombanın daha kendini havaya uçurduğunu aktardı.

Başbakan Binali Yıldırım, terör saldırısıyla ilgili ilk belirtilerin radikal İslam terör örgütü IŞİD'i işaret ettiğini belirtirken, herhangi bir güvenlik açığı olmadığını söyledi. 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, tüm insanlığın terörle karşı ortak mücalede vermesi gerektiğini belirtirken, "Bu saldırının, herhangi bir sonuç elde etmeyi değil, sadece ve sadece masum insanların kanı ve acısı üzerinden dünyaya ülkemiz aleyhinde propaganda malzemesi üretmeyi hedeflediği açıktır" ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, dış hatlar terminalinde bir saldırganın yolcuları taradığını ve ardından kendini havaya uçurduğunu söyledi.  Görgü tanıkları ilk patlamanın ardından iki saldırganın da kendini havaya uçurduğunu söyledi. Emniyet kaynakları saldırının IŞİD bağlantılı olabileceğini söyledi.

Olay sonrası bölgeye çok sayıda ambulans ve özel harekat polisi sevk edildi. Havalimanı içinde çok sayıda yaralının yerde yattığı görüldü. Atatürk Havalimanı araç girişine kapatıldı. Güvenlik nedeniyle, havalimanı yönüne giden metro seferleri Yenibosna durağında son buluyor. Sağlık Bakanlığı, olay yerindeki tüm yaralıların hastanelere sevk edildiğini duyurdu.
 

AP: Türk yetkili, 50 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi
 

Associated Press (AP), kıdemli bir Türk yetkiliye dayandırdığı haberinde, saldırıda yaklaşık 50 kişinin hayatını kaybettiğini ve 60 kişinin de yaralandığını aktardı.

 

Görgü tanığı: Gök gürlemesi gibiydi

CNN Türk'e konuşan görgü tanığı bir taksi şoförü "İç hatlardan dış hatlara sıraya girdik, ben en arkadaydım. Silah sesleri geldi, gök gürlemesi gibi, her yer alev oldu. Ön cam havaya uçtu, öndeki araç hurda olmuş. Silah sesleriyle patlama arasında en fazla iki dakika oldu" dedi.

CNN Türk'e konuşan bir yaralı yakını, "Havalimanında kardeşim taksici olarak çalışıyordu. Öldü mü, sağ mı bilmiyoruz" diye konuştu.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums