Trans Onur Komitesi: Valiliğin yasak kararını tanımıyoruz

İstanbul Valiliği, Onur Yürüyüşü’ne izin vermeyeceğini açıkladı. Trans Onur Haftası Komitesi ve İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası Komitesi, Valilik kararını tanımayacaklarını söyledi.

Trans Onur Komitesi: Valiliğin yasak kararını tanımıyoruz
17.06.2016 - 18:44
1564

 İstanbul Valiliği, Onur Yürüyüşü’ne izin vermeyeceğini açıkladı. Trans Onur Haftası Komitesi ve İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası Komitesi, Valilik kararını tanımayacaklarını söyledi.

İstanbul Valiliği, 26 Haziran’daki 14. İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’ne “izin vermeyeceğini” açıkladı.

Yasaklama kararı hakkında açıklama yapan Onur Haftası Komitesi, kararın yasadışı olduğunu belirterek “Yargı mercilerine başvuracağımızı kamuoyu önünde bir kez daha saygıyla duyuruyoruz” dedi.

Onur Haftası Komitesi’nin konuya ilişkin açıklaması şöyle:

“İstanbul Valiliği, basın açıklamasında yürüyüşe yönelik tehditleri gerekçe göstermiştir. Bir kere de buradan hatırlatıyoruz: Devletin asli görevi hak kullanımını engellemek değil, hakkın kullanılmasına engel olan durumları ortadan kaldırmaktır. Başka bir deyişle, Valilik, tehditlere yönelik önlem almak yerine insan hak ve özgürlüklerini harcamayı tercih etmiştir.

“Toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkı, en temel insan haklarından biri olan ifade özgürlüğünün bir parçasıdır ve gerek anayasal gerek uluslararası sözleşmelerce koruma altına alınmıştır. Anayasa’da da geçtiği gibi ‘Herkesin önceden izin almaksızın toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkı vardır’.

“Aynı şekilde 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşlerinin Düzenlenmesine İlişkin kanunda da bu hakkın hangi usullerle kullanılacağı izaha muhtaç olmayacak derecede izah edilmiştir. Tekrar etmek gerekirse valiliğin bu kararı hukuka ve kanuna aykırıdır.

“Konuyla ilgili hukuki süreci Onur Haftası Komitesi olarak takip edeceğimizi ve yargı mercilerine başvuracağımızı kamuoyu önünde bir kez daha saygıyla duyuruyoruz.

Ne olmuştu?

14. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası bu yıl “Örgütleniyoruz” temasıyla 20-26 Haziran 2016 tarihleri arasında yapılacak.

‘Müslüman Anadolu Gençliği’ isimli örgüt, Onur Haftası için sosyal medyada bir linç ve nefret kampanyası başlatmıştı.

Alperen Ocakları Vakfı İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican 26 Haziran’da gerçekleştirilecek LGBTİ Onur Yürüyüşü’ne engel olacaklarını açıklayarak, “Sayın devlet yetkilileri bunlarla bizi uğraştırmayın. Ya gereğini yapın ya da biz gereğini yapacağız. Biz her şeyi göze aldık direk yürüyüşü engelleyeceğiz” sözleriyle tehdit etmişti.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de yürüyüşü hedef göstererek, “Bu karşı çıkış toplumun hemen hemen tamamının hassasiyeti gereğidir” demişti.

Tehditler üzerine Onur Haftası Komisyonu da Onur Yürüyüşü’nün güven içinde gerçekleşmesi için bir imza kampanyası başlattı.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi ile Trans Onur Haftası’nı düzenleyen İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği ve Sosyal Politika Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPoD LGBTİ de Müslüman Anadolu Gençliği ve Alperen Ocakları Vakfı hakkında suç duyurusunda bulunurken, İstanbul Onur Haftası Komitesi de 20 Haziran’da Müslüman Anadolu Gençliği, Alperen Ocakları, Tembihname ve Özgür-Der hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıklamıştı.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums