ABD: Rakka’da Demokratik Suriye Güçleri’ni destekleyeceğiz

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Rakka operasyonunda Demokratik Suriye Güçleri’ni destekleyeceklerini duyurdu.

ABD: Rakka’da Demokratik Suriye Güçleri’ni destekleyeceğiz
25.05.2016 - 10:43
1589

 ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Rakka operasyonunda Demokratik Suriye Güçleri’ni destekleyeceklerini duyurdu.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı’ndan (CENTCOM) yapılan yazılı açıklamada, ABD’nin, daha önce olduğu gibi Rakka operasyonunda da Demokratik Suriye Güçleri’ni  desteklemeye devam edeceği duyuruldu.

Yapılan açıklamada, “Rakka’ya karşı yapılan kara operasyonları Demokratik Suriye Güçleri tarafından yürütülüyor ve biz daha önce yaptığımız gibi bu operasyonlarda ortaklarımızı desteklemeye devam edeceğiz” ifadesine yer verildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner de, günlük basın toplantısında Rakka’ya yapılan operasyona ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Rusya ile Suriye’de çatışmaların durdurulması anlaşmasının uygulanması konusunda ortak çalıştıklarını belirten Toner, “Demokratik Suriye Güçlerini Rakka’yı IŞİD’ten kurtarması için desteklemeye devam ediyoruz” dedi.

“Suriye’de iki önceliğimiz var. Birincisi IŞİD’i tamamen ortadan kaldırmaktır. Bunun için 66 ülkenin öncülüğünde kurulmuş bir koalisyonumuz var. Suriye’nin kuzeyinde ise Demokratik Suriye Güçleri’ni, IŞİD’ karşı destekliyoruz. Irak ordusunu ise Irak’ta aynı amaçla destekliyoruz.

“Diğer önceliğimiz ise, devam etmekte olan kanlı Suriye iç savaşıdır. Buna karşı ise, Rusya ve diğer ülkelerle birlikte çatışmaların anlaşmasının uygulanması için çalışarak çatışıyoruz. Bu sürecin ise bizi siyasal çözüm arayışlarına götüreceğine inanıyoruz.”

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums