KYB ile Goran Partisi anlaştı

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ile Goran Partisi, siyasi anlaşmaya vardı. Bu ittifak ile Irak Kürdistan Bölgesi’nin iki büyük partisinin oy oranı yüzde 48’e ulaşıyor.

KYB ile Goran Partisi anlaştı
17.05.2016 - 19:20
1242

 Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ile Goran Partisi, siyasi anlaşmaya vardı. Bu ittifak ile Irak Kürdistan Bölgesi’nin iki büyük partisinin oy oranı yüzde 48’e ulaşıyor.

Irak Kürdistan Bölgesi’nin iki büyük partisi olan Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ile Goran Partisi, siyasi anlaşmaya vardı.

Anlaşmaya dair açıklama KYB Birinci Sekreteri Kosret Resul’un ofisinden geldi.

Yazılı açıklamada, Resul ile Goran Hareketi lideri Noşirvan Mustafa’nın Süleymaniye’de buluşarak anlaşmayı imzalayacağı belirtildi.

Anlaşmanın içeriği

Kürdistan bölgesinin yönetilmesi, anayasa, bağımsızlık hakkı, referandum, Bağdat’la ilişkiler ve ekonomi alanlarında ortak hareket edilmesine dair anlaşma,  11 bölüm ve 25 maddeden oluşuyor.

İmzalar Irak’ın eski cumhurbaşkanı ve KYB lideri Celal Talabani’nin evinde atılacak.

Atılan imzaların ardından ise tören yapılacak.

İki partinin oy oranı yüzde 48’e ulaşıyor

Goran Partisi, 2006 yılında KYB’den ayrılanlar tarafından kurulmuştu. Bu anlaşmayla KYB ile Goran’ın, toplam oy oranı yüzde 48’e ulaşıyor.  2014’ün Nisan ayında yapılan belediye seçimlerinde KDP oyların yüzde 38.34’ünü almıştı.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums