MHP’de muhaliflerden ortak karar

MHP’de genel başkanlığa aday olan muhalifler, Yargıtay karar verene kadar olağanüstü kongreyi yapmama kararı verdi.

MHP’de muhaliflerden ortak karar
12.05.2016 - 23:05
1437

 MHP’de genel başkanlığa aday olan muhalifler, Yargıtay karar verene kadar olağanüstü kongreyi yapmama kararı verdi.

Milliyetçi Hareket Partisi’nde (MHP) genel başkanlığa aday olan muhalifler, Yargıtay karar verene kadar olağanüstü kurultayı yapmama kararı verdi.

MHP’de olağanüstü kurultayın akıbeti için Yargıtay kararı beklenirken, genel başkanlığa aday olduklarını açıklayan Sinan Oğan, Meral Akşener, Koray Aydın ve Ümit Özdağ bugün bir araya geldi.

Toplantıya hukukçular ve çağrı heyeti de (kayyum) katıldı.Toplantı devam ettiği sırada, muhaliflerden ortak yazılı açıklama geldi.

Muhalifler Yargıtay karar verene kadar kurultayı yapmama kararı aldı ve ”Gemerek itirazı kabul edilirse kurultay yapılabilir” dedi.

Yargıtay yarın kararını açıklarsa 15 Mayıs Pazar günü kurultaya gidilecek.

Ne olmuştu?

Meral Akşener, Koray Aydın ve Sinan Oğan partinin olağanüstü kurultaya gitmesi için topladıkları 543 imzanın işleme konulması için MHP Genel Merkezi’ne teslim etmiş, ancak herhangi bir yanıt alamamaları üzerine 5 Şubat’ta yargıya gitmişlerdi.

Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’ne verilen dilekçede 16 il başkanı “davalı” olarak yer almıştı.

Dilekçede, 2010 yılında Saadet Partisi’ne olağanüstü kongre çağrısı yapmak üzere üç kişiyi görevlendiren Ankara 10. Sulh Hukuk Mahkemesi kararı ile 2005 yılında olağanüstü kongresini yapması için CHP’yi “ihtar” eden Anayasa Mahkemesi kararları emsal gösterilmişti.

MHP ise yaptığı savunmada, “MHP’nin bir dernek ya da bir vakıf olmadığını” vurgulayarak, “Sulh Hukuk Mahkemeleri’nin bu kararı vermekle yetkisiz olacağını” dile getirmişti.

Ankara 12’inci Sulh Hukuk Mahkemesi’nin 8 Nisan’daki ilamıyla MHP olağanüstü kongresinin toplantıya çağrılması ve gerekli işlemlerin icrası hususunda bir çağrı heyeti (kayyum) oluşturulmuştu.

Kongre için görevlendirilen heyet, 15 Mayıs tarihinde olağanüstü kongre çağrısı yapmıştı. Ancak olağanüstü kurultay süreci yerel mahkemeler tarafından durdurulmuştu.

Başkanlığa adaylığını açıklayan Meral Akşener’in ardından diğer adaylar Koray Aydın ve Sinan Oğan hakkında da inceleme başlatıldığı açıklanmıştı.

 

 

 

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums