Kürtler Şengal için toplanacak mı?

HDPnin İmralı heyetinde yer alan Sırrı Sürreya Önder ile HDP milletvekili Leyla Zana, Abdullah Öcalanın mektup ve mesajlarını Mesut Barzani

 Kürtler Şengal için toplanacak mı?
30.03.2015 - 15:25
722

 

HDP'nin İmralı heyetinde yer alan Sırrı Sürreya Önder ile HDP milletvekili Leyla Zana, Abdullah Öcalan'ın mektup ve mesajlarını Mesut Barzani ve Celal Talabani'ye iletmek için gittikleri Irak'ın Erbil kentinde temaslarını sürdürdü. Türkiye'ye dönen DTK heyeti ise Şengal başta olmak üzere 'acil' gündemlerle toplanacak bir Kürt ulusal kongresi için nabız yokladı.

Abdullah Öcalan'ın Irak eski Cumhurbaşkanı Celal Talabani ile Irak Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'ye yazdığı mektup ve mesajlarını iletmek için dün Erbil'e giden Sırrı Süreyya Önder ile Leyla Zana, bugün sabah saatlerinde Irak Kürt Bölgesi Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani ile görüştü. Erbil'de gerçekleşen görüşmede, Öcalan'ın mektubu Başbakan Neçirvan Barzani'ye teslim edilirken, Öcalan'ın selamları da heyet üyeleri tarafından iletildi. Görüşmede Önder ve Zana, Öcalan'ın Neçirvan Barzani'nin çözüm süreci için verdiği desteği bildiğini ve bunun devam etmesini istediğini söyledi.

Neçirvan Barzani de, çözüm süreci için bugüne kadar üzerlerine düşeni yaptıklarını ve bundan sonra da kendilerine hangi rol düşerse bunu yerine getereceklerini belirtti. Görüşmede, IŞİD'e karşı verilen mücadele ve Kürt ulusal kongresinin toplanması konuları da ele alınarak görüş alışverişinde bulunuldu.

DTK HEYETİ TÜRKİYE'YE DÖNDÜ

HDP'den Önder ve Zana'nın temasları sürerken, yaklaşık 3 gündür Irak'ta temaslarda bulunan DTK heyeti ise, dün akşam temaslarını bitirerek Türkiye'ye döndü. DTK Eş Başkan Hatip Dicle ile yardımcısı Selma Irmak, başkanlığındaki heyetin kimler ve hangi siyasi partilerle görüşme gerçekleştirdikleri konusunda bilgi verilmedi. Selma Irmak, gündem maddelerinin Kürt ulusal kongresi, Kürtler arasındaki ilişkiler ve yaşanan sıkıntılar olduğunu belirterek şöyle dedi:

"Kürt ulusal kongresinin bir an önce yapılması için görüşmeleri sıklaştırmak istedik. Seçimden önce olması zor ama, seçimden hemen sonra olabilir mi zeminini aramak istedik. Ancak, başta Şengal'in statüsü olmak üzere ciddi sıkıntılar olduğunu gördük. Kimse karşı değil, ama herkes kendi cephesinden kaygılarını dile getiriyor. Sıkıntıların aşılması için görüşmeler yaptık."

(Ferit ASLAN/DİYARBAKIR/DHA)

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums