HDP: Kılıçdaroğlu’nun sözleri suça ortak olmaktır

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Anayasaya aykırı olduğu halde dokunulmazlık teklifine ‘evet’ diyeceğiz” sözleriyle ilgili konuşan HDP

HDP: Kılıçdaroğlu’nun sözleri suça ortak olmaktır
15.04.2016 - 13:35
1626

 CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Anayasaya aykırı olduğu halde dokunulmazlık teklifine ‘evet’ diyeceğiz” sözleriyle ilgili konuşan HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, “Cumhurbaşkanının tüm parlamentoyu rehin alma hamlesi karşısında CHP koltuk değneği olmamalıdır” dedi.

 

Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Anayasaya aykırı olduğu halde dokunulmazlık teklifine ‘evet’ diyeceğiz, HDP de ‘evet’ demeli” şeklindeki açıklamasına yanıt geldi.

CHP’nin tutumunu değerlendiren HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, Kılıçdaroğlu’nun açıklamasının, “siyasetin ve parlamentonun tasfiyesine oy verme beyanı” anlamına geldiğini söyledi ve “Cumhurbaşkanının tüm parlamentoyu rehin alma hamlesi karşısında CHP koltuk değneği olmamalıdır” dedi.

HDP Sözcüsü Bilgen’in açıklaması şu şekilde:

“Bu kaosun parçası olmamalıdır”

“Bu açıklama, siyasetin ve parlamentonun tasfiyesine oy verme beyanıdır. İki yanlıştan bir doğru çıkmaz. Türkiye fiili darbe süreçlerine siyasi liderlerin küçük hesapları ve taktik restleşmeleri ile sürüklenmiştir.

“CHP’nin bir an önce demokrasiyi ve siyaseti savunan bir pozisyon alması gerekir. Tıpkı 7 Haziran sonrası Suriye tezkeresine ‘evet’ denen psikoloji içerisinde hareket edip, geri dönüşü olmayacak bu kaosun parçası olmamalıdır.

“Cumhurbaşkanının iktidar partisini kontrol altına almakla yetinmeyip tüm parlamentoyu rehin alma hamlesi karşısında AKP’nin iç tartışmalardan kaçınmasına ana muhalefet koltuk değneği olmamalıdır.

“Türkiye’yi başkanlık macerasına götürmenin dönemeçlerinden birisi seçimle korkutup dokunulmazlık hamlesi ile referandumun koşullarını oluşturmaktır. Milletvekilleri bunun farkında olarak bu sınavda saflarını belirlemelidir.”

Kılıçdaroğlu ne demişti?

CHP Geneel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti’nin dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili Meclis’e sunduğu anayasa değişikliği teklifinin ‘anayasaya aykırı olduğunu’ ancak buna rağmen teklife ‘evet’ diyeceklerini söylemişti.

CNN Türk’te açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu ayrıca, “HDP de dokunulmazlık teklifine ‘evet’ demeli” demişti.

MHP de ‘evet’ diyecek

CHP liderinin bu açıklamasının ardından, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural da AK Parti’nin teklifiyle ilgili olarak, “Olumlu bakıyoruz, destekleyeceğiz” diye konuştu.

Erdoğan ana muhalefete seslenmişti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11 Nisan’da yaptığı konuşmada, dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili muhalefete seslenmiş ve özellikle ana muhalefete serzenişte bulunmuştu.

“İpe un seriyorlar. Siyaset fezlekelerin önünde bariyer oluşturmamalı,” diyen Erdoğan, “Ben senin milletvekilliğinin bitmesini nasıl beklerim?” diye sormuştu:

“Dokunulmazlıkların kaldırılması deyince yani ‘milletvekillerine dokunulmazlık kalksın’ diye bir şey anlıyorlar. İşin aslı bu değil. Kimin fezlekesi varsa o fezlekeyle ilgili sürecin hemen yargıya taşınması anlamınadır bu.

“Suçun varsa yargılanacaksın kardeşim. Ben senin milletvekilliğinin bitmesini nasıl beklerim? Bu kadar olaylar olacak, sen terör örgütüne silah taşıyacaksın arabanla tabutlarla, ondan sonra…Hani ‘kalksın’ diyordun da şimdi ne oldu? Niye geri vitese taktın?

“Ana muhalefet diğerleri şimdi ipe un seriyor. 550 fezleke var. Parlamento herhalde fezlekeleri takip bürosu değil. Suçlu olan bedelini öder. Siyaset fezlekelerin önünde bariyer oluşturmamalı.”

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums