Sancar: CHP Erdoğan’a ‘seni başkan yaptıracağız’ mesajı verdi

HDP’li vekil Mithat Sancar, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun dokunulmazlıkların kaldırılmasına “evet diyeceğiz”

Sancar: CHP Erdoğan’a ‘seni başkan yaptıracağız’ mesajı verdi
15.04.2016 - 13:33
1589

 HDP’li vekil Mithat Sancar, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun dokunulmazlıkların kaldırılmasına “evet diyeceğiz” açıklamasına ilişkin,”CHP, kendi liderinin ağzından Erdoğan’a ‘seni başkan yaptıracağız, sen kaygılanma, meraklanma’ mesajı vermiş oldu” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin Milletvekili Mithat Sancar ve HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ile TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, AK Parti’nin dokunulmazlıklarla ilgili kanun teklifini değerlendirdi.

Teklifin, Anayasa’nın 83. Madde’sini, anayasaya geçici madde ekleyerek askıya almak anlamına geldiğini belirten Sancar, AK Parti’nin, anayasa teorisinde olmayan bir yolu zorladığını söyledi.

Sancar, yapılmak istenilenin, dokunulmazlıkları kaldırmak, dosyası bulunan milletvekillerinin yargılanmasının önünü açmak olmadığını belirterek şunları söyledi:

Darbe girişimidir”

“Meclisi, siyaseti, bizim üzerimizden devre dışı bırakmaktır, darbe girişimidir, HDP’yi, siyaseti işlevsiz, Meclis’i muhalefetsiz, 5 milyonu temsiliyetsiz bırakmaktır. Başkanlık yolunda en kritik dönemeçtir.

“Erdoğan’ın, başkanlığa giden yolda oluşturduğu darbe senaryosuna CHP, en etkili, güçlü desteği sunmuştur. CHP, kendi liderinin ağzından Erdoğan’a ‘seni başkan yaptıracağız, sen kaygılanma, meraklanma’ mesajı vermiş oldu.

“CHP, Saray’ın darbe planına can suyu oluyor”

“Ortada bir darbe planı var, bu darbeyi saray planlıyor, AKP uygulamaya sokmaya çalışıyor, MHP koltuk değnekliğini yapıyor, şimdi ise can suyunu CHP vermiş oluyor.

“Kılıçdaroğlu, AKP’nin önerisi için, ‘Bu anayasaya aykırıdır. Ama buna rağmen evet diyeceğiz’ dedi. Evet derseniz başka anayasaya aykırılıklara nasıl itiraz edeceksiniz? CHP, bu yeni oluşan senaryoda tek demokratik muhalefet gücünün HDP olduğunu görmüştür, bunu sindirememiştir.

“Anlaşılıyor ki ortada büyük bir oyun, tezgah var. Bu tezgahın en son, sağlam sütununu Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları dikti.”

Kılıçdaroğlu ne demişti?

CNN Türk’te yayınlanan Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge programına konuk olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti’nin teklifine, anayasaya aykırı olmasına rağmen “evet” diyeceklerini söylemişti.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) de dokunulmazlığını düzenleyen teklife ‘evet’ oyu verecekleriniaçıklamıştı.

Demirtaş: CHP basit ve ucuz tuzağı iyi hesaplamalı

HDP Eş Genel Başkanı Selahatin Demirtaş, CHP’nin tutumuna “Ana muhalefet partisinin bu basit ve ucuz tuzağı iyi hesap etmesi gerekir. Açık bir şekilde Anayasa’ya aykırı bir teklifin sorgusuz sualsiz destekleneceğini açıklamaları şaşırtıcıdır” dedi.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums