Esad: Erdoğan’ın ordusu Suriye’de savaşıyor

Suriye Devlet Başkanı Esad, “Suriye’de artık Türk ordusu olarak tanımlanamayacak olan Erdoğan’ın ordusu savaşıyor.

Esad: Erdoğan’ın ordusu Suriye’de savaşıyor
31.03.2016 - 17:43
1222

 Suriye Devlet Başkanı Esad, “Suriye’de artık Türk ordusu olarak tanımlanamayacak olan Erdoğan’ın ordusu savaşıyor. Onlar terörist ve biz Suriye’de bu teröristlere saldırdığımızda bu, Erdoğan’ın doğrudan yenilgiye uğramasına neden oluyor” dedi.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Sputnik News’e konuştu.

Esad röportajında özetle şunları söyledi:

Türkiye

“Bugün Erdoğan ve Suudi Arabistan’a karşı verilen savaş, teröristlere karşı verilen savaştır. Suriye’de artık Türk ordusu olarak tanımlanamayacak olan Erdoğan’ın ordusu savaşıyor. Onlar terörist ve biz Suriye’de bu teröristlere saldırdığımızda bu, Erdoğan’ın doğrudan yenilgiye uğramasına neden oluyor.

“Yanıtımız her şeyden önce kendi ülkemiz içinde olmalı. Bunun ardından terörizmi yenebileceğimize inanıyorum. Türk haklı Suriye’ye karşı düşmanlık beslemiyor. Erdoğan müdahale etmezse ilişkilerimiz iyi olacak.”

“O (Erdoğan), savaşmaları için Türk militanları Suriye’ye gönderdi, bunu yapmaya hala devam ediyor. Suriye hava sahasında bir Rus uçağına saldırılması aynı zamanda Suriye’ye yönelik bir saldırıdır. Zira bu uçak egemen hava sahamızdaydı.”

Seçimler

“Bu (erken seçim düzenlenip düzenlenmeyeceği), insanların ne istediğine ve erken seçim düzenlenmesi yönünde yoğun bir istek olup olmadığına bağlı. Böyle bir istek varsa, bu benim için sorun değil. Doğal olan, belirli muhalif güçlerin değil insanların isteklerine göre hareket etmek.

“Devlet başkanın parlamento tarafından belirlenmesi yerine doğrudan halk tarafından seçilmesi Suriye için en iyisi. Bana göre, seçimlerin çeşitli politik güçlerin etkisinden olabildiğince bağımsız olması ve tümüyle halkın düşüncesine dayanması için devlet başkanının halk tarafından seçilmesi en iyi seçenek.”

Ateşkes

“Ateşkes görece olarak başarılı oldu, yani pek çok kişinin beklediğinden daha iyi oldu. Zira birçok kişi, ateşkesin çökeceğini düşünüyordu. Diyebilirim ki, ateşkes ‘iyi’ olarak, hatta ‘iyiden biraz daha iyi’ olarak değerlendirilebilir.

“Devlet olarak ortak bir yaklaşımımız var: Durumu normale döndürmek ve Suriye’de daha fazla kan dökülmesini engellemek için silah bırakmaya hazır olan her militanı kabul etmeye hazırız.”

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums