Dündar ve Gül’ün mahkemesine katılan konsoloslar için nota verildi

Türkiye, bazı konsolosların MİT TIR’ları davasına katılması ve fotoğraf paylaşması üzerine o ülkelerin ilgili elçiliklerine nota verdi.

Dündar ve Gül’ün mahkemesine katılan konsoloslar için nota verildi
28.03.2016 - 20:55
1378

 Türkiye, bazı konsolosların MİT TIR’ları davasına katılması ve fotoğraf paylaşması üzerine o ülkelerin ilgili elçiliklerine nota verdi.

Dışişleri Bakanlığı, MİT TIR’ları davasında yargılanan Can Dündar ve Erdem Gül’e destek için mahkemeye gelen konsoloslarla ilgili olarak ilgili elçiliklere nota verdi.

Reuters’ın haberine göre, Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, duruşmayı izlemeye giden diplomatların “sürmekte olan bağımsız yargı sürecine müdahale anlamına gelebilecek ve tarafsızlık ilkesine uygun düşmeyecek şekilde sosyal medyada paylaşımlarda bulunduğunu” belirtti.

Söz konusu yetkililer, bu durumdan duyulan rahatsızlığın ülke temsilciliklerine iletildiğini söyledi.

Erdoğan tepki göstermişti

Dündar ve Gül’ün duruşmasına yabancı diplomatların da gelmesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tepkisini çekmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MİT TIR’ları davasında yargılanan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’e destek için mahkemeye gelen konsoloslara “ne işiniz var orada?” diye seslenmişti.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü de açıklama yaptı

Öte yandan, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da konuya ilişkin açıklama yaptı.

Kalın, konsolosların gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül’ün duruşmasına katılması hakkında “Diplomatik temsilcilikler, konsolosluklar faaliyetlerine bu ilkeler çerçevesinde herhangi bir kısıtlama olmaksızın devam etmektedirler. Sözleşmeler uyarınca diplomatik temsilcilik mensuplarının Türkiye’deki kanunlara riayet etmeleri, içişlerine karışıyor görüntüsü vermekten kaçınmaları da esastır” dedi.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums