Diyarbakır’da Newroz günü

Diyarbakır’da sıkı güvenlik uygulamalarına rağmen Newroz kutlamaları binlerce kişinin katılımıyla başladı.

Diyarbakır’da Newroz günü
21.03.2016 - 13:55
1671

 Diyarbakır’da sıkı güvenlik uygulamalarına rağmen Newroz kutlamaları binlerce kişinin katılımıyla başladı. 

Diyarbakır’daki Newroz programı başladı.

Sahneye çıkmadan önce imc tv’de Ayşegül Doğan’ın sorularını yanıtlayan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, Newroz alanının araç girişine kapatıldığına dikkati çekerek, halkın çok sayıda kontrol noktasından geçerek alana girebildiğini söyledi.

Ancak sıkı güvenlik uygulamalarına rağmen Newroz alanına binlerce kişi geldi.

Tertip Komitesi adına Hafize İpek açılış konuşmasını yaptı.

Açılış konuşmasının ardından sahneye Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları Fırat Anlı ve Gültan Kışanak çıktı.

Anlı: ‘Amed alanlara çıkmayacak’ dediler, bunu tanımadınız

İlk konuşmayı yapan Anlı, “Bugün ‘Amed’te korku var, Amed Newroz’u kutlamayacak, alanlara çıkmayacak’ dediler. Ama bütün bunları tanımadınız, binlerce kez eviniz şen olsun. Yüzbinlerce insan bir kez daha Newroz alanını doldurdu. Kobanê’ye, Şırnak’a, Hewler’e, Mahabad’a sıcak selam göndereceğiz” diye konuştu.

Newroz’un başlangıç olduğunu, özgürlük koktuğunu ve özgürlük birlik günü olduğunu belirten Anlı, “Biz biliyoruz her karanlıktan sonrası aydınlıktır, inşallah özgürlüktür” dedi.

Kürtlerin bir kez daha kendi tarihlerini yazdıklarını dile getiren Anlı, “Şehitlerimizi anıyoruz. İnşallah ülkemizin bir parçası el ele tutacak ve özgürlüğü sağlayacak. Biz halkımıza güveniyoruz. Newroz kutlu olsun” diyerek sözlerini tamamladı.

Kışanak: Geleceğimiz birlikteliktedir

Alı’nına ardından sözü alan Gültan Kışanak da, “Selam olsun Amed zindanlarında 3 kibrit çöpüyle zulme karşı direnişe duran Mazlum Doğan, selam olsun 90’lı yıllarda bedenini Newroz ateşi yapan Zekiye Alkan’a” dedi.

Kışanak, “Arkanızda bıraktığınız onlarca canınız var, yitirdikleriniz var. Onların her birini saygıyla selamlıyorum. Bu alana gelen bütün analarımızın ellerinden öpüyorum. Umudumuz büyüktür, umudumuz özgürlüktür. Bunu mutlaka gelecekte kuracağız. Bize zulme boyun eğmek yakışmaz. Biz umudu ve barışı temsil ediyoruz. Biz Amediz Amed” şeklinde konuştu.

Kışanak, günün birlik olma günü olduğunu belirterek, Türkiye’ye “Bizim geleceğimiz birlikteliktedir, ırkçılığa karşı faşizme karşı el ele verirsek bu ülkeyi geleceğe taşırız. Biz hazırız, Amed hazır, Türkiye de geleceğe ve özgürlüğe hazır olsun,” diye konuştu.

Kışanak, Öcalan’ın mesajlarını dikkati çekerek de “Geleceği birlikte inşa etmek istiyoruz” dedi ve sözlerini özgürlük talebiyle sonlandırdı.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums