Diyarbakır’da Newroz kutlanacak

Diyarbakır’da 21 Mart’ta yapılacak Newroz kutlamasına izin çıktı. Newroz Tertip Komitesi de Newroz kutlamasının programını açıkladı.

Diyarbakır’da Newroz kutlanacak
17.03.2016 - 20:45
1958

 Diyarbakır’da 21 Mart’ta yapılacak Newroz kutlamasına izin çıktı. Newroz Tertip Komitesi de Newroz kutlamasının programını açıkladı.

Diyarbakır Valiliği, Newroz Tertip Komitesi’nin 10 Mart’ta yaptığı izin başvurusuna olumlu yanıt verdi.

Valilik, kentte 21 Mart’ta yapılacak kutlamalara izin verildiğini duyurdu.

Newroz kutlamasına ilişkin Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il binasında açıklama yapan Newroz Tertip Komitesi Başkanı ve DBP Diyarbakır İl Eş Başkanı Hafize İpek, 10 Mart’ta Diyarbakır Valiliği’ne yaptıkları başvurunun değerlendirilerek bugün kendilerine dönüldüğünü ifade etti.

Bugün Emniyet yetkilileriyle yapılan görüşmelerin olumlu geçtiğini ve bu yıl ki büyük Newroz’u büyük bir coşkuyla kutlayacaklarını ifade eden İpek, Newroz alanın güvenliğini 4 bin 500 kişi ile sağlayacaklarını söyledi.

Katılımcılar

Saat 10.00’da başlayacak kutlamalara Tertip Komitesi Başkanı Hafize İpek, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Fırat Anlı ile Gültan Kışanak, HDK Eş Başkanı Gülistan Koçyiğit, DTK Eş Başkanı Selma Irmak, İmralı Heyeti adına Sırrı Süreyya Önder, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, KJA ve DEM-GENÇ temsilcileri katılacak.

Müzik dinletilerinin de yapılacağı kutlamalarda Mikail Arslan, Amed Müzik Orkestrası, Ş. Mizgin Kadın Korosu, Koma Gule Xerzan ve Bajar sahne alacak.

Kutlamalar saat 16.00’da sona erecek.

Yasaklar

İstanbul, Ankara, Bingöl, Batman, Mardin, Urfa, Hakkari, Dersim, Kars, Batman ve Erzincan valilik kararıyla Newroz kutlamalarına izin verilmedi.

Valilikler, “meydana gelebilecek muhtemel huzursuzluğun ve kışkırtmanın engellenmesi”, “millî güvenlik, kamu düzeni, başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması” ve “suç işlenmesinin önlenmesi”  gibi ifadelerle yasağı gerekçelendirmişlerdi.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums