Cumhuriyet avukatları Dündar ve Gül’ün tahliyesi için 14. Ağır Ceza Mahkemesine başvurdu

AYM, Dündar ve Gül için hak ihlali kararı verdi

Cumhuriyet avukatları Dündar ve Gül’ün tahliyesi için 14. Ağır Ceza Mahkemesine başvurdu
25.02.2016 - 18:20
1513

 Cumhuriyet Vakfı İcra Kurulu Başkanı, avukat Akın Atalay, Anayasa Mahkemesi'nin Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara Temsilcisi Erdem Gül'le ilgili hak ihlali kararı vermesinin ardından tahliye talebiyle 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurmaya hazırlandıklarını söyledi. Akın Atalay, "AYM kararı kesin olduğu için her kurumu ve her kişiyi bağladığı için dosyanın gereğini yapma için 14. Ağır Ceza Mahkemenin tahliye kararı vermesidir. Tutukluluk kamuoyunda bilindiği gibi en ağır tedbirdir" dedi. Can Dündar'ın avukatlığını da yapan Akın Atalay, "Söz konusu özgürlük olunca beklenmenin konuşulmaması lazım. Mahkeme Tahşiye davasının duruşmasına devam ediyor. Geç saatlere kadar bunu yürütecekler. Mahkemenin ara verip AYM’nin kararının bir an önce yerine getirmesini isteyeceğiz" diye konuştu.

Anayasa Mahkemesi, şikayetçisi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan olan MİT TIR’ları haberleri nedeniyle “casusluk, terör örgütüne yardım ve darbe girişimi” ile suçlanarak tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün haklarının ihlal edildiğine karar verdi. Yüksek mahkeme, bu kararını gereğinin yapılması için davanın açıldığı 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi.  Anayasa Mahkemesi kararı, tahliyenin ardından davanın beraatla sonuçlanma ihtimalini de güçlendiriyor.

Yüksek mahkemenin kararının ardından Cumhuriyet gazetesinin avukatları tahliye talebiyle nöbetçi mahkemeye başvurmaya hazırlanıyor.

 

"Tahliye kararı verilmeli"

 

CNN Türk'te canlı yayına katılan Akın Atalay, şunları söyledi:

AYM kararı kesin olduğu için her kurumu ve her kişiyi bağladığı için dosyanın gereğini yapma için 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin tahliye kararı vermesidir. Tutukluluk kamuoyunda bilindiği gibi en ağır tedbirdir. Söz konusu özgürlük olunca beklenmenin konuşulmaması lazım. Mahkeme Tahşiye davasının duruşmasına devam ediyor. Geç saatlere kadar bunu yürütecekler. Mahkemenin ara verip AYM’nin kararının bir an önce yerine getirmesini isteyeceğiz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums