Numan Kurtulmuş: Türkiyeyi sonu belli olmayan maceraya atmayız

Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Suriyedeki son gelişmeler nedeniyle ABD, Rusya ve BMye eleştiriler yöneltti ve ekledi: "Türkiyeyi sonu belli olmayan maceraya atmayız."

Numan Kurtulmuş: Türkiyeyi sonu belli olmayan maceraya atmayız
16.02.2016 - 19:00
1367

Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Suriye'deki son gelişmeler nedeniyle ABD, Rusya ve BM'ye eleştiriler yöneltti ve ekledi: "Türkiye'yi sonu belli olmayan maceraya atmayız."

 Hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, özetle şunları söyledi:

SİLOPİ: Silopi ilçesinde riskli alanların tespit edilmesi, detaylı son derece titiz bir çalışma, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca tamamlanmıştır. Burada yapı stoğunun yenilenmesi, sağlıksız yapıların kalitesinin düzeltilmesi perspektifiyle çok ciddi kentsel dönüşüm planı uygulamaya konulacaktır. Silopi’deki uygulama pilot uygulama olacak.

SURİYE: Birleşmiş Milletler’de gücü olanın her türlü katliamı yapabileceği bir zemini hazırlayacaksınız hem de ondan sonra barış masasını kurduğunuzu iddia edeceksiniz. Bu çelişkinin ortadan kaldırılması, Birleşmiş Milletler’in itibarının korunması için de zaruridir. Türkiye olarak da bunu bir kere daha açık yüreklilikle dile getiriyoruz, hem Amerika Birleşik Devletleri’ne hem de Rusya’ya, bu tarihi sorumluluklarını hatırlatıyoruz. Allah muhafaza sorun çözülemez, bu anlamda duyarsız kalınarak uluslararası toplum Suriye meselesinde barışı yakalayamazsa buradaki çatışmaların çok daha uzun süreli çatışmaların habercisi olduğu da aşikardır.

ABD VE RUSYA: Esasında Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne getirilmesi gereken konu, daha dün Azez bölgesinde hastaneye, sivil bölgelere yapılan saldırı, savaş alanında korunması gereken, ortak olarak savunması gereken alanlara yapılan saldırıların Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne taşınmasıdır. Hadi bakalım Amerika ve Rusya. Eğer samimiyseniz buyurun birlikte BM Güvenlik Konseyi’ne gidin ve deyin ki ‘Suriye’de şu bölgeler uçuşa yasak bölgelerdir ve hiçbir ülke burada uçaklarını uçurmasın.’ Eğer gerçekten bir tarafta İsviçre’de ve Almanya’da barış masaları kuruyorsanız, o barış masalarından samimi olarak bir sonuç elde etmeyi umuyorsanız, buyurun burada BM’de de uçuşa yasak bölge ilan ederek savaşın gayri insani boyutlarını hiç olmazsa hemen önleyin ve barış masasının elini güçlendirin.

Türkiye’yi sonu belli olmayan maceraya atmayız.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums