Nusaybin diken üstünde

Halkın operasyonların başlayacağı endişesiyle boşalttığı Nusaybinde kimsesiz yaşlılar ve yardıma muhtaçlar kaderlerine terk edilmiş durumda...

Nusaybin diken üstünde
16.02.2016 - 18:15
2921

Halkın operasyonların başlayacağı endişesiyle boşalttığı Nusaybin'de kimsesiz yaşlılar ve yardıma muhtaçlar kaderlerine terk edilmiş durumda...

 NUSAYBİN - Sokağa çıkma yasağının 7 kez uygulandığı Mardin’in Nusaybin ilçesi adeta diken üstünde. Geceleri şehir merkezinde çıkan çatışmalardan dolayı ilçede sokağa çıkma yasağının uygulanmasından endişe eden halk şehri terk ediyor. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı Yenişehir, Dicle, Fırat ve Abdulkadirpaşa mahallelerinde bazı bölgeler tamamen boşalmış durumda.

 

Çatışmaların yaşandığı mahallelerde ise sadece yaşlılar ve hastalar kalmış durumda. Hendek ve barikatlarla dolu sokaklarda kalan aileler ise, "Bizim gidecek yerimiz yok. Biz burada yaşamak zorundayız. Durumu iyi olanlar, gidecek yeri olanlar şehri çoktan terk etti. Peki biz ne yapacağız? Biz nereye gideceğiz?" diyor.


ÇATIŞMALARIN YAŞANDIĞI BÖLGELERDE KEPENKLER KAPALI

Çatışmalardan dolayı esnafın kepenk kapattığı mahallelerde fırın ve eczaneler dışında her yer kapalı. Çatışmalardan dolayı kimsenin kepenk açamadığını söyleyen bir esnaf, "Bu caddede en an 100 tane işyeri var. Şimdi sadece burası açık. Diğer işyerleri neredeyse bir aydır kapalı. Eskiden günde 2 bin ekmek satardık. Şimdi mahalleler boşaldığı için günde en faza 200 ekmek satıyoruz. Bu cadde üzerinde sadece fırınlar ve eczaneler açık. Diğer işyerlerinin tümü kapalı. Çatışmalardan dolayı işyerleri ciddi zarar gördü."

'84 YAŞINDAYIM GİDECEK YERİM YOK'


Çatışmaların şiddetli yaşandığı Abdulkadirpaşa Mahallesi'nde oturan 84 yaşındaki Cemile Aslan, "Ben 84 yaşındayım. Tam 34 yıldır Nusaybin’de yaşıyorum. Tek odalı evimde tek başıma kalıyorum. Komşularımın bana getirdiği yemeklerle besleniyordum. Çatışmalar başladıktan sonra bütün komşularımız güvenli bölgelere göç etti. Bu sokakta sadece üç ev kaldık. Yaşımdan dolayı alışveriş yapamıyor, hastaneye gidemiyorum. Şimdi başıma bir şey gelse yardımıma kim yetişecek? Kimsem yok, nereye gideceğimi bilmiyorum" diyor. Dicle Mahallesinde yaşanan çatışmalardan dolayı evi zarar gören Raife Kurban, "Dicle mahallesi tamamen boşaldı. İnsanlar Midyat, Mardin ve Kızıltepe’ye gidiyor. Bu sokakta sadece iki aile kaldık. Şehre yasak konulursa biz de gideceğiz. Şehrin içinde şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Geceleri sabaha kadar uyuyamıyoruz. Çatışmalardan dolayı evimizin duvarı yıkıldı. Eşyalarımız yandı. Yeni eşya almaya çekiniyoruz. Yaklaşık 1 aydır evimiz harabe şekilde duruyor" diyor.

'ÇOCUKLARIMIZ ÖZÜRLÜ BİZ NE YAPACAĞINIZ'



Rabia Şengül oğlu ile...

Barikat ve hendeklerle giriş çıkışların kapatıldığı Fırat Mahallesi’nde oturan Rabia Şengül, "Daha önce Nusaybin’e 7 kez sokağa çıkma yasağı konuldu. Bütün yasaklar döneminde Nusaybin’den çıkmadık. Benim 30 yaşında özürlü bir oğlum var. Oğlumu bütün mahalle tanır ve bilir. Eskiden oğlum sokağa çıkar mahallede gezerdi. Şimdi çatışmalardan dolayı sokağa çıkmaması için oğlumu ayaklarından bağladım. En son sokağa çıkma yasağı ilan edildiğinde oğlum kayboldu. Üç gün kendisinden haber alamadık" diyor.




Emine Acet'in oğlu zihinsel engelli eşi ise çalışamıyor...

Zihinsel engelli bir oğlu olduğunu ve maddi durumu kötü olduğu için taşınamadığını söyleyen Emine Acet ise çaresizliğini şu sözlerle özetliyor: "Oğlum engelli, kocam da bacaklarından sakat olduğu için çalışamıyor. Bu halde nereye gideceğimizi bilmiyoruz. Komşularımız şehri bırakıp akrabalarının yanına gitti. Oğlumun sürekli bakıma ihtiyacı var. Nereye gideceğimizi bilmiyoruz. Bu sokakta bizden başka kimseler kalmadı" diyor. (RADİKAL)







Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums