Selahattin Demirtaş hakkında özerklik soruşturması

Soruşturma, Türk Ceza Kanununun Anayasal Düzene ve Bu Düzenin İşleyişine Karşı Suçlara ilişkin maddeleri kapsamında açıldı

Selahattin Demirtaş hakkında özerklik soruşturması
28.12.2015 - 19:26
1417

 Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Eş Genel BaşkanıSelahattin Demirtaş hakkında 'özerklik' konusundaki açıklamaları nedeniyle Türk Ceza Kanunu'nun 'Anayasal Düzene ve Bu Düzenin İşleyişine Karşı Suçlar'a ilişkin maddeleri kapsamında soruşturma başlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu, Demirtaş'ın "özerklik" konusundaki açıklamaları ile, "Kobani bahanesiyle isyan çağrısında bulunduğuna" yönelik yazılı basında çıkan haberleri ihbar kabul etti.

Resen soruşturma başlatan büronun, soruşturma evrakını Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenter Suçlar Bürosuna göndereceği öğrenildi. Soruşturmanın, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) "Anayasal Düzene ve Bu Düzenin İşleyişine Karşı Suçlar"a ilişkin maddeleri ile "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" ve "suçu ve suçluyu övme" suçları kapsamında başlatıldığı kaydedildi.

Demirtaş'a çifte soruşturma

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı da, geçen hafta DTK öz yönetimi destekleyen açıklamalarda bulunan ve aralarında Selahattin Demirtaş ile DTK Eş Genel Başkanı Hatip Dicle'nin de bulunduğu isimler hakkında soruşturma başlatmıştı. 

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums