İslam Ordusu adlı örgütün lideri Alluş, öldürüldü

Suriye’de rejime karşı savaşan en büyük silahlı örgütlerden olan İslam Ordusu’nun lideri Zehran Alluş, düzenlenen hava saldırısı sonucu öldürüldü.

İslam Ordusu adlı örgütün lideri Alluş, öldürüldü
25.12.2015 - 23:47
1087

 Suriye’de rejime karşı savaşan en büyük silahlı örgütlerden olan İslam Ordusu’nun lideri Zehran Alluş, düzenlenen hava saldırısı sonucu öldürüldü.

 

Suriye’de rejim karşıtı gruplardan İslam Ordusu’nun lideri Zehran Alluş öldürüldü. Alluş’un Rusya’nın hava saldırısında öldüğü açıklandı.

Londra Merkezli Suriye İnsan Haklarını İzleme Örgütü’nden yapılan açıklamaya göre İslam Ordusu ya da Arapça adıyla Ceyş ül İslam’ın lideri Alluş, örgütün 2013’ten beri kontrol altında tuttuğu Şam’ın Doğu Guta banliyösünde grubun karargahında  gizli bir toplantı yaparken Rus uçakları tarafından  vuruldu. Saldırı Suriye devlet televizyonu tarafından da doğrulandı.

Suudi televizyonu El Arabiya, Alluş’un yanısıra yardımcısının da saldırıda öldürüldüğünü duyurdu.

Örgütün 15-20 bin kadar savaşçısı var

İslam Ordusu, Suudi Arabistan’ın desteklediği etkili bir rejim karşıtı örgüttü. Batılı istihbarat örgütlerine göre İslam Ordusu’nun Suriye’de 15 ile 20 bin arasında savaşçısı var.

44 yaşındaki Alluş son zamanlarda daha ılımlı gözükmeye çalışsa da örgüt daha önce El Kaide ve Suriye kolu El Nusra’ya övgüler düzmüş, ayrıca Şii ve Alevilerin öldürülmesi çağrısında bulunmuştu. Örgüt Alevileri de kafeslere koyarak canlı kalkan olarak kullanmıştı.

Türkiye’deki muhalif toplantısındaydı

Nisan’da Türkiye’deki muhalif toplantısına katılan Alluş’un İslam Ordusu, Riyad’daki toplantıda da temsil edilmişti

Rusya’nın mesajı

Örgüt Cenevre’de rejimle yapılacak barış görüşmelerine katılmayı umuyordu, ancak Rusya bu saldırı ile hangi grupların görüşme masasına gelmesini istediği konusunda net bir mesaj vermiş oldu.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums