Erdoğan: Açtığınız hendeklerde yok olacaksınız

Konya’da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan bölgede devam eden sokağa çıkma yasaklarıyla ilgili “Açtığınız hendeklerde yok olacaksınız” dedi. Başkanlık sistemi içinse kendi ikbalini düşünmediğini söyledi.

Erdoğan: Açtığınız hendeklerde yok olacaksınız
17.12.2015 - 23:23
1207

 Konya’da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan bölgede devam eden sokağa çıkma yasaklarıyla ilgili “Açtığınız hendeklerde yok olacaksınız” dedi. Başkanlık sistemi içinse kendi ikbalini düşünmediğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya’da Raylı Sistem Açılışı ve 72 Adet Tramvay Taşıtı’nın Hizmete Alım Töreni’nDE KONUŞTU.

Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

‘Kendileri İran safına geçtiler’

“Türkiye, İran’la yakın ilişkiler içindeyken bizi İrancı olmakla itham edenler, aramızda bazı görüş ayrılıkları belirince bir anda kendileri İran’ın safına geçtiler. Aynı durumu Yunanistan’a, Ermenistan’a, Avrupa ülkelerine, Afrika’ya tüm dünyaya uyarlayabilirsiniz.

“Türkiye’nin sorun yaşadığı kim varsa onun safında yer almayı kendilerine görev bilenleri siyasette, medyada, akademide, her yerde görmek mümkün. Kendi ülkelerine ve milletine ihanet bunların adeta iliklerine işlemiş.

“Bu hastalıklı ruh hallerini Tayyip Erdoğan düşmanlığıyla, hükümet karşıtlığıyla, iktidar partisine muhalefetle perdelemeye çalışıyorlar. Bunların asıl düşmanlığı bu ülkeye ve bu milletedir.”

‘Durmak yok, aynı kararlılıkla devam edeceğiz’

“Böyle dönemler herkesin eteğindeki taşları döktüğü, maskelerin sıyrılıp gerçek yüzlerin ortaya çıktığı günlerdir. Bu milletle, bu ülkeyle hiçbir aidiyet bağı hissetmeyenlerin hezeyanlarını her gün duyuyorsunuz, seyrediyorsunuz.

“Çıkıyor bir tane sözde eş başkan ne diyor? Devlet helikopteriyle diyor bombaladı. Bunlar bakar kör. Bu nasıl helikopter ki bombalıyor da minare, kubbe yıkılmıyor. Alttan kapılar yanmaya başlıyor.”

“Aynı zihniyet bölgede yaşayan insanların hayatlarını zindana çeviren hendeklere methiyeler düzecek, güvenlikleri için yer değiştirenlere hakaret edecek kadar alçalabiliyor. Belediyeleriyle, belediyelerin iş makinalarıyla hendekler açacaksın ve oradaki benim Kürt kardeşlerime hayatı zindan edeceksin.

“Şimdi bu insanlar oraları terk etmek zorunda kalıyor. Utanmadan, sıkılmadan da bir de geri dönemezsiniz. Geri dönecekler. O insanlar geri dönecekler. Ama o evlerde, o binalarda, o açtığınız hendeklerde yok olacaksınız.

“Tüm güvenlik güçlerimiz askeriyle, polisiyle, gönüllü köy korucularıyla şu andaki operasyonlar; oralar tertemiz hale gelinceye kadar, huzur ortamı tesis edilinceye kadar bu mücadele orada devam edecektir. Durmak yok, aynı kararlılıkla devam edeceğiz. Fatihpaşa Camii’ni yakanlar benim inançlı, imanlı o Kürt kardeşlerimi istismar edenler bunun bedelini ödemeye başladılar ve ödeyecekler.”

‘Sorumluluğum da milletime karşıdır’

“Benim yetkilerimin sınırlarını elbette Anayasa belirliyor. Ama sorumluluğum da milletime karşıdır. Her kim ülkeme ve milletime zarar verecek bir tavır, bir eylem içine girerse onun karşısında yer almak en öncelikli görevimdir.

“Bunu yapanın şu veya bu parti olması, şu veya bu örgüt olması benim sorumluluğumu ortadan kaldırmaz. 40 yıllık bir siyaset tarzım, üslubum var. Milletimle bir şekilde iletişim kurdum. Meramımı bu şekilde anlattım. Halkımdan desteği de bu şekilde aldım. Şu saatten sonra benden başka biri gibi hareket etmemi kimse beklemesin.”

Eren Erdem

“Yabancı bir devlet kanalında kendi devletini kimyasal silah satmakla suçlayanlar ihanet çemberine dahil oluyorlar.

“Bu ülkede ‘Cumhuriyetle yaşıtım’ diyen bir partinin milletvekili, yabancı bir televizyon kanalında, kendi devletini ‘terör örgütlerine kimyasal silah vermekle suçlayacak’ kadar ihanet çukuruna batabiliyor.

“Mensubu olduğu partiden bir ses var mı? Neyi bekliyorlar? Bu nasıl bir ihanettir? Sen nasıl olur da bu ülkeyi, bu devleti, Suriye gibi katil Esed’in başında olduğu bir terör devletine, sarin gazı vermekle suçlayabilirsin?

“Bunu partisinin içinde barındırabilenlere, şahsım, milletim adına ‘yazıklar olsun’ diyorum.”

‘Başkanlığı kendim için istemiyorum’

“Benim yetkilerimin sınırını anayasa belirliyor. Ama sorumluluğum millete karşıdır.

“Türkiye’nin topyekün değişime ihtiyacı var. Biz bunun için yeni Türkiye diyoruz. Önümüzdeki dönem yeni Türkiye’nin adım adım inşası olacak.  Yeni Türkiye derken, yeni anayasa, başkanlık sistemi tartışılmalı derken asla kendi ikbalimizi düşünerek söylemiyoruz.

“Milletim hamdolsun bu fakiri bir faninin görebileceği bütün makamlara getirdi. “Türkiye’yi doğrudan milletin oyuyla seçilen ilk cumhurbaşkanı olma şerefine nail oldum. Bir insan daha ne isteyebilir ki? Benim bu ülkenin daha iyi yönetilmesi gibi bir derdim var. Bu sistemle Türkiye daha fazla yoluna devam edemez.

“Şu anda cumhurbaşkanıyım. Kurucusu olduğum parti iktidar partisi. Buna rağmen biz değişim diyoruz, yeni Türkiye diyoruz. Öte yandan 13 yıldır bu ülkenin yönetiminde esamesi olmayanlar mevcut sistemde direniyor. Normalde onlar sistemin değişmesini istemeliler. 13 yıldır sadece bizim ak dediğimize kara diyerek siyaset yapıyorlar.”

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums