Türkan Elçi: Minareye kılıf bulmasınlar, Elçi’nin katilini bulsunlar

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, mezarı başında anıldı, anmada konuşan eşi Türkan Elçi, “Dört Ayaklı Minare’ye kılıf bulmasınlar, Tahir Elçi’nin katilini bulsunlar” dedi.

Türkan Elçi: Minareye kılıf bulmasınlar, Elçi’nin katilini bulsunlar
5.12.2015 - 23:31
1340

  Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, mezarı başında anıldı, anmada konuşan eşi Türkan Elçi, “Dört Ayaklı Minare’ye kılıf bulmasınlar, Tahir Elçi’nin katilini bulsunlar” dedi.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 28 Kasım’da öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi mezarı başında anıldı.

Anmaya Elçi’nin eşi Türkan Elçi, Diyarbakır Barosu avukatları, Hrant Dink’in eşi Rakel Dink ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Fırat Anlı da katıldı.

‘Soruşturma çok yavaş yürütülmekte’

Dicle Haber Ajansı’nın (DİHA) haberine göre, ziyaret sırasında açıklama yapan Diyarbakır Baro Başkan Yardımcısı Ahmet Ölmez, Elçi’nin geçen hafta bugün öldürüldüğünü belirterek, soruşturmanın çok yavaş yürütüldüğünü ifade etti.

“Yapılan araştırmalar neticesinde başkanımızın katilinin kim olduğuna dair hiçbir veri elimize geçmedi. Soruşturma çok yavaş yürütülmekte. Bir an evvel tereddüde, endişeye mahal vermeksizin etkin adil ve hızlı bir şekilde bir soruşturma yürütülmeli ve Tahir Elçi’nin katilinin kimler olduğu ortaya çıkarılması gerekmektedir. Bir kez da anıyoruz.”

‘Tahir Elçi’nin katilini bulsunlar’

Elçi’nin eşi Türkan Elçi ise, “Minareyi çalan kılıfını hazırlar” sözünü hatırlatarak, “Dört Ayaklı Minare’ye kılıf bulmasınlar, Tahir Elçi’nin katilini bulsunlar. Kutsal bir mekânın ayakları önünde ölen insanların da katilinin cezalandırılmayacağına inanmıyorum. O mekânın tarihi değerinin yanında, kutsal caminin ayaklarının altında ölmek de hiç kimseye kısmet olmaz. Bugün bu bilinmese yarın toplum bunu anlayacak” dedi.

Elçi konuşmasını, “Canım pahsına olsa da sonuna kadar da bu olayın takipçisi olacağım” sözüyle bitirdi.

‘Ölüm derecesinde kederliyiz’

Rakel Dink de, “Ölüm derecesinde kederliyiz. Ülkemizin böylesi canları hunharca öldürülüyor. Temennimiz odur ki bu cinayetler, bu ölümler sona ersin. Hepinize tanrıdan, kutsal ruhun tesellisini diliyorum. Siz iş arkadaşlarına ve ailesine sevgiler başsağlığı diliyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından mezarlığına karanfil bırakıldı.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums