Baluken: ‘Esadullah Timi’, IŞİD’in Türkiye kolu

HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, şimdiye kadar çok sayıda kent merkezinde toplam 117 gün süren sokağa çıkma yasağı ilan

Baluken: ‘Esadullah Timi’, IŞİD’in Türkiye kolu
2.12.2015 - 20:08
1557

 HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, şimdiye kadar çok sayıda kent merkezinde toplam 117 gün süren sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini ve neredeyse 6 ayın, son 4 ayının sokağa çıkma yasağı ilan edilerek geçirildiğini söyledi. HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ise sokağa çıkma yasağının ilan edildiği yerlerde görevlendirilen ve ‘Esadullah Timi’ diye isimlendirilen, öte yandan duvar yazılamalarında da adına sıkça rastlanan ‘Esadullah Timi’ ile ilgili olarak, “IŞİD’in Türkiye kolu” iddiasında bulundu. 

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP), son bir kaç aydır uygulanan sokağa çıkma yasaklarına ilişkin rapor hazırlayarak, Meclis’e sundu.

Konuya ilişkin HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ve HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, Meclis’te basın toplantısı düzenleyerek, açıklamalarda bulundu.

‘Esadullah Timi’ açıklaması

Sokağa çıkma yasaklarının ilan edildiği il ve ilçelerin duvarlarında rastlanan “Esedullah Timi” ile ilgili konuşan Baluken, bunları “IŞİD’in Türkiye kolu” olarak nitelendirirken, “Türkiye’nin IŞİD kolu olan Esadullah Tim’i ve gladyonun işbirliği ile bu süreç yaşanıyor” diye konuştu.

‘Esadullah Timi’ ile ilgili şimdiye kadar çok sayıda önerge verdiklerini hatırlatan Baluken, hükümetin bu konuda herhangi bir yanıt vermediğini belirterek, hükümetin sorumluluktan kaçtığını savundu.

Baluken bu durumu da, “Halkın yaptığı ‘IŞİD’in Türkiye kolu’ değerlendirmesinin ne kadar yerinde olduğunu gösteriyor” sözleriyle değerlendirdi.

“Üzülerek belirtmek isteriz ki Sur’da, Silvan’da, Nusaybin’de IŞİD’in Türkiye kolu olan Esadullah Tim’i suç işlemeye devam ediyor” diyen Baluken, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’a yönelik saldırıları hatırlatarak, milletvekillerine de bu birimler tarafından ‘öldürücü” saldırılar yapıldığını savundu.

Sancar: ‘Eski JİTEM ve Hizbullah bölgede görev yapıyor’

HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar ise yasağın olduğu yerlerde keskin nişancıların tek kurşunla insanları öldürdüğünü söyleyerek, “Hükümet bu konuda verilen her türlü soru ve araştırma önergelerini reddediyor” diye konuştu.

Sancar, ‘bölgede güvenlik gücü adı altında görevlendirilen güçlerin karanlık olduğunu ve kim olduklarının bilinmediğini’ belirterek, “Eski Hizbullah, JİTEM, gladyo artıkları veya bizzat onların öncüleri bölgede görev yapıyorlar” diye konuştu.

‘Kolektif cezalandırma’

Öte yandan Sancar, şimdiye kadar çok sayıda kent merkezinde toplam 117 gün süren sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini ve neredeyse 6 ayın, son 4 ayının sokağa çıkma yasağı ilan edilerek geçirildiğini söyledi.

Sancar, yapılan uygulamaların yasal olmadığını ve bunun Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ni (AİHS) de ihlal ettiğini söyledi. Sancar, ‘kolektif cezalandırma’ vurgusu yaparak, söz konusu uygulamaların bu yönde olduğunu vurguladı.

Sancar son olarak da ‘bölgede sorumsuz, sınırsız bir savaş ortamı yaratıldığını’ söyleyerek, “Şu anda Kürt illeri laboratuar olarak kullanılıyor yarın öbür gün batıda herhangi bir bölgede de bunlar kullanabilir” diye konuştu.

Siyasi partilere çağrı

Baluken, bütün siyasi partileri öz yönetim taleplerinin dile getirildiği ilçelere çağırarak, “Buralara gidip halka soralım halk ne istiyor, onu bir rapor olarak sunalım. Halkın bir öz yönetim talebi var, bunu aydınlatılması gereken meclis şuan sorumluluktan kaçıyor” diye konuştu.

Çağrıyı Avrupa ve dünyaya da yaptıklarını belirten Baluken, “Buraya gelip raporlarını hazırlasınlar. Hükümetin verdikleri bilgilerle değil halkın talebinin ne olduğun halkın talebine göre raporlarını hazırlasınlar” dedi.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums