HDP’den Dündar ve Gül açıklaması: Adalet mekanizması iktidarın ve Sarayın denetimi altında davranmak

"Erdoğan, yapılan haberin bedelini ödetmek için tutuklatmayı dayatmıştır"

HDP’den Dündar ve Gül açıklaması: Adalet mekanizması iktidarın ve Sarayın denetimi altında davranmak
27.11.2015 - 09:27
1177

 HDP, tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın YönetmeniCan Dündar ile gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün tutuklanmasının ardından açıklama yaptı. HDP, yapılan açıklamada “Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapılan haberin bedelini ödetmek için tutuklatmayı dayatmıştır” ifadesi kullanıldı.

HDP’den yapılan açıklama şu şekilde:

"Türkiye'de düşünce ve ifade özgürlüğü, halkın haber alma ve basın özgürlüğü her gün ayaklar altına alınmakta ve çiğnenmektedir. Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün yaptıkları haberden dolayı tutuklanmalarını en sert biçimde kınıyoruz.

Atılan bu adım Türkiye'deki bazı gerçeklerin bir kez daha görülmesine yol açmıştır. Türkiye'de düşünce ve ifade özgürlüğü, halkın haber alma ve basın özgürlüğü her gün ayaklar altına alınmakta ve çiğnenmektedir.

Evrensel ve demokratik hiçbir ölçü geçerli değildir. Adalet mekanizması iktidarın ve Saray'ın denetimi altında davranmaktadır. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapılan haberin bedelini ödetmek için tutuklatmayı dayatmıştır. Yıllardır El Kaide türevi El Nusra, IŞİD ve Ahrar ul Şam gibi örgütlere maddi ve manevi yardım yapanlar, lojistik destek sağlayanlar, silah ve para yardımında bulunanlar, bu konuların konuşulmasını yasaklamak için çabalamaktadır. Ancak bu çabalar hem uluslararası hem de bağımsız ve tarafsız ulusal hukuk önünde hesap vermeyi engelleyemeyecektir.

Günün ve dönemin gereği, demokrasi, adalet, eşitlik ve özgürlük mücadelesinde her vicdan sahibi yurttaşın birlikte hareket etmesi, nerede ve hangi şekilde olursa olsun baskı ve zulme karşı durmasıdır" 

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums