Malide otel basan silahlı saldırganlar, 170 kişiyi rehin aldı!

AA: Rehinelerden yaklaşık 50si serbest bırakıldı

Malide otel basan silahlı saldırganlar, 170 kişiyi rehin aldı!
20.11.2015 - 13:59
1154

 Afrika ülkesi Mali'nin başkenti Bamako'da rehine eylemi yaşanıyor. Bir grup silahlı saldırgan, başkent Bamako'da bulunan Radisson Blu Otel'de yaklaşık 170 kişiyi rehin aldı. Ruters, rehin alınanlar arasında 7 THY personelinin otelde olduğunu bildirdi. Ancak ilerleyen saatlerde 7 personelden 5'inin serbest bırakıldığı öğrenildi. 

Rehin alınanlardan 140'nın otelin müşterisi, 30'unun da otel çalışanı olduğu belirtildi.

Anadolu Ajansı, çıkan çatışmada ikisi güvenlik görevlisi üç kişinin öldüğünü bildirdi. AA'ya göre, güvenlik yetkilileri, rehinelerden yaklaşık 50'sinin serbest bırakıldığını bildirdi.

THY: Bilgilendirme yapılacak

İsmi açıklanmayan bir Türk yetkili, Reuters'a, 7 THY personelinin otelde olduğunu söyledi. AA'ya konuşan diplomatik kaynaklar da bu bilgiyi doğruladı. 7 Türk'ten 5'i daha sonra serbest bırakıldı.

Kaptan Pilot İ. Y. ve İkinci Pilot S.M.A.'nın yanı sıra M. G, Ş. T. K, L. D. K. ve E. S. adlı dört kabin memurunun da bu otelde olduğu açıklandı.

Türk Hava Yolları’ndan hurriyet.com.tr’ye yapılan açıklamada, Türk personelin otelde olup olmadığı konusunda şirket olarak kendilerinin de çalışmalarının devam ettiği, bir gelişme yaşanması durumunda bilgilendirmenin yapılacağı belirtildi.

10 saldırgan iddiası

Reuters'a bilgi veren üst düzey bir güvenlik kaynağı ise otelde yaklaşık 10 saldırgan olduğunun tahmin edildiğini belirtti.

Ajansa konuşan güvenlik kaynakları, "Kuran'dan ayetler okuyabilen rehinelerin serbest bırakıldığını" iddia etti.

Polis, otomatik silah seslerininin duyulduğu 190 odalı otelin çevresinde güvenlik kordonu oluşturdu.

ABD ve Fransız büyükelçilikleri, Bamako'daki vatandaşlarını güvenli bir yerde beklemeleri konusunda uyardı.

Mali'de Ağustos ayında da Sevare kasabasındaki bir oteldeki 24 saatlik kuşatma ve rehin alma krizinde dört asker ve beş BM çalışanı hayatını kaybederken, dört saldırgan öldürülmüştü.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums