Demirtaştan Davutoğluna yanıt: Bugüne kadar hangi katliamın failini buldunuz?

Demirtaş, Başbakan Davutoğlunun, "Suruç bombacısını yakaladık adalete teslim ettik" açıklamasına ilişkin konuştu

Demirtaştan Davutoğluna yanıt: Bugüne kadar hangi katliamın failini buldunuz?
11.10.2015 - 11:27
1667

 HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, KESK Genel Merkezi'nde demokratik kitle örgütlerinin temsilcileriyle toplantıya katıldı. Demirtaş, toplantı sonrası açıklamalarda bulundu

Başbakan Davutoğlu'nun, "Suruç bombacısını yakaladık adalete teslim ettik" açıklamasına ilişkin konuşan Demirtaş, "Abdurrahman Açıkgöz'ü yakaladık adalete teslim ettik' dedin. Abdurrahman Açıkgöz, canlı bomba paramparça oldu orada. Kimi yakaladın nereye teslim ettin? Bütün Türkiye'nin gözünün içine baka baka yalan konuşan bir adamdan hayır gelir mi? Bugüne kadar hangi katliamın faillerini, arkasındaki güçleri ortaya çıkardınız. Roboski'nin mi yaptınız? Gezi'de öldürdüğünüz çocukların mı hesabını verdiniz. Diyarbakır'daki bombanın arkasındaki gücü mü ortaya çıkardınız. Suruç mu ortaya çıktı? Ankara'yı mı çıkartacaksınız? Bu da çıkmayacak. Çünkü olaylar karanlık değil, aleni. Bir şekilde Ankara'nın göbeğinde geliriz ve sizi paramparça ederiz mesajı verilmek isteniyor. Bize yönelik bir saldırı değil sadece, kim AKP'ye kafa tutarsa biz hepinizi paramparça ederiz ve üstünü de örteriz demek istiyor. Kimse kimseyi kandırmasın" dedi.

‘HALEN BİZİ TEHDİT EDİYOR’

"Aşağılık bir zihniyetin neredeyse 'HDP kendi mitingini bombaladı' diyecek bir noktaya geldiğini" belirten Demirtaş, "Başbakan yarım saat konuştu, 20 dakikasını bize hakaret ve tehdit ile geçirdi. Başbakan yüz arkadaşımın katledildiği mitinge ilişkin konuşuyor, konuşmasının yarısından fazlasını bana tehdide ayırıyor. IŞİD ile ilgili tek bir kınama cümlesi duydunuz mu, yok. Halen bizi tehdit ediyor. Sen kimsin nesin? Bizim başbakanımız falan değilsin, doğru. Bir şekilde gün be gün katilimiz olmanıza izin vermeyeceğiz. Bizi bu şeklide tehdit etmenize izin vermeyeceğiz. Ortada bir çocuk oyunu oynanmıyor, her gün ölüyoruz. Ölen biziz. Asker de biziz, polis de Kürt de Türk de. Sizin evlatlarınızın her gün neler yaptığını görüyoruz. Biz ölüyoruz. Dolayısıyla hesap vermesi gereken biz değiliz, sizsiniz" diye konuştu.

'İKİ CANLI BOMBAYI KENDİ ELLERİYLE SALDILAR'

"Her ölümden sorumlusunuz ve bunun hesabını vereceksiniz. Sizi hukuk karşısında bağımsız yargının karşısına çıkartana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" diye konuşan Demirtaş, "Bütün olup bitenleri herkes eline vicdanına koyarak değerlendirsin. Türkiye'nin başkenti burası. Kuş uçsa devletin haberi olur. İstihbaratın en güçlü olduğu şehirdir burası. Yüz bin kişilik miting yapılıyor tek bir güvenlik önlemi yok. Ne ara sokaklarda ne ara caddelerde tek bir güvenlik önlemi yok. Kendi mitinglerine bir bakın onlarca cadde öteden güvenlik önlemi başlıyor. Adeta iki tane canlı bombayı kendi elleriyle saldılar. Ne kontrol var ne güvenlik var hiçbir şey. Canlı bombalar kendini patlatmış, yerde yaralılar var, 500 yaralı var nefes alacak durumda değil, kendi emirleriyle polisleri oraya gaz attı. Yüz cenazemiz var 500 yaralımız var bir polisin gazı, TOMA'sı ile boğuştular. Bu mudur senin adaletin" tepkisini gösterdi.

‘BEN BAŞBAKAN OLSAM BİN DEFA ÖZÜR DİLEYİP İSTİFA EDERDİM’

Gazetecilerin "istifa edecek misiniz?" sorusuna gülerek cevap veren İçişleri Bakanı Selami Altınok'a tepki gösteren Demirtaş, "Biz ülke olarak bunlara mecbur değiliz, bunların kahrını çekmek zorunda değiliz. Halen bütün bunlardan sorumlu, ölümlerden sorumlu bizmişiz gibi bir tutum var. Ülkeyi biz yönetiyorsak hesap veririz. Bu gün başbakan ben olsaydım çıkardım Türkiye toplumundan bin defa özür diler istifa ederdim. Hatta onuru olan istifa değil intihar eder. Bunlarda utanma yok. Bir tane haysiyetli onurlu yok ki bunlara istifa edin çağrısı yapalım" ifadesinde bulundu.

Demirtaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Davutoğlu'na sesleniyorum. Bizi tehdit ederek, hakaret ederek daha cenazelerimiz morgdayken, parçalarını meydandan toplamamışken bizi suçlayan bir dilden seni men ederim. Sen başbakan bile değilsin. Ülkenin yönetimine zorla el koymuş, darbe yapmış bir kliksiniz. Bizi tehdit ederek konuşmak sizin haddinize değil. Türkiye demokrasi ve barış çağrısından tahrik oluyorsa kusura bakmayın. Asıl sorumlu asıl tahrikkar sizsiniz. Her konuşmanız tahrik kokuyor. Cumhurbaşkanından Başbakanına her konuşmanız insanlarımızı birbirine düşman etmeye yarıyor. 'AKP'ye oy verenler vatandaş, size oy vermeyenlerin katli vaciptir.' Siz söylüyorsunuz bunu. Düşün bu ülkenin yakasından. Ülkemizi sizden kurtaracağız. Bu halkı sizden kurtaracağız. O günler gelecek her birlikte göreceğiz." (Evrensel)

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums