ABD: Rusya’yla Suriye konusunda temel ilkelerde anlaştık

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Rusya ile Suriye konusunda bazı temel ilkeler üzerinde anlaştıklarını açıkladı.

ABD: Rusya’yla Suriye konusunda temel ilkelerde anlaştık
29.09.2015 - 20:29
1156

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rusya ile Suriye konusunda bazı temel ilkeler üzerinde anlaştıklarını açıkladı.

Kerry, Birleşmiş Milletler’in (BM) 70. Genel Kurulu için gittiği New York’ta MSNBC’ye konuştu.Rusya ile Suriye konusunda ‘bazı temel ilkeler’ üzerinde anlaştıklarını, ancak iki ülke arasında halen bazı farklıklar olduğunu söyleyen Kerry, “Zaman, birlik olup Suriye krizinden çıkış yolu bulma zamanıdır” dedi.

Rusya ile Suriye ordusunun varil bombası kullandığı iddialarının da görüşüldüğünü ifade eden Kerry, “Muhtemelen ABD’nin yapacağı bir şey karşılığında” dedi.

Lavrov: Suriye’nin düşmesine izin veremeyiz

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Russia Today’e yaptığı açıklamalarda ABD ve IŞİD karşıtı koalisyonun geçmişin hatalarından ders alması gerektiğini belirtti ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Barack Obama’nın dünkü ikili görüşmesini değerlendirdi.

“Duruşumuz daha önce de ifade etmiştik. Bölgedeki hiç kimseye bağımlılığımız yok. Ancak Suriye devletinin çökmesine izin veremeyeceğimize dair güçlü bir his taşıyoruz. Çünkü Suriye devletinin alternatifi IŞİD hilafeti. Bu durumda bugün bildiğimiz Suriye’yi unutmamız gerekir.”

Obama ve Putin’in de tam olarak koalisyon konuşması yapmadığını, ama günümüzün en yakıcı meseleleri üzerinde işbirliği yollarını görüştüklerini aktaran Lavrov, “Öncelikle Suriye konusunda herkesin mutabık kaldığı nokta IŞİD’i yenmek, IŞİD’in hilafet ilan etmesine izin vermek değil” dedi.

IŞİD’in şimdiden Irak ve Suriye’deki geniş bir bölgede insanlık dışı kurallarını dayattığını hatırlatan Lavrov, Rusya ve ABD’nin bu genişlemeyi durdurma konusunda hemfikir olduklarını belirtti.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums