HDP: YSK sandıkların taşınmasına onay verirse boykotu tartışabiliriz

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, Şırnak’ın Silopi ve Cizre ilçeleriyle Batman’daki 12 mahallede sandıkların taşınması kararının YSK tarafından onaylanması halinde parti olarak seçim boykotunu tartışabileceklerini belirtti.

HDP: YSK sandıkların taşınmasına onay verirse boykotu tartışabiliriz
28.09.2015 - 16:47
1529

 HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, Şırnak’ın Silopi ve Cizre ilçeleriyle Batman’daki 12 mahallede sandıkların taşınması kararının YSK tarafından onaylanması halinde parti olarak seçim boykotunu tartışabileceklerini belirtti.

‘Sistematik bir baskı oluşturma hamlesi’

BirGün gazetesinden Hüseyin Şimşek’e konuşan Bilgen, “Daha seçimlere bir ay varken sandık taşıma kararı çıkartmak demek, katılım hakkının engellenmesi demektir. YSK’nin aklıselim davranarak bu kararı iptal etmesini bekliyoruz. Bu, sistematik bir baskı oluşturma hamlesi ve YSK’yi buna mecbur bırakan gelişmeler yaşanıyor” dedi.

‘Darbenin tamamlanması anlamına gelir’

İl ve ilçe seçim kurulları tarafından alınan sandıkların taşınması ve birleştirilmesi kararının provokasyon amaçlı olduğunu savunan Bilgen, şunları söyledi: “YSK’nin böyle tehlikeli bir kararı vereceğini düşünmüyoruz. Çünkü bu karar fiilen darbenin tamamlanması anlamına gelir. Şu anda seçime girmeme ihtimalimizi düşünmek bile istemiyoruz çünkü HDP’yi siyaset dışına itmenin arkasından hangi sonuçları doğuracağını bu ülkede her kesimden insan kestirebiliyor. Biz inadına barış, inadına HDP, inadına öncelikli yaşam diyeceğiz ve bunun için gerekli her şartı zorlayacağız.” 

‘Tehdit değil uyarı’

YSK’dan sandıkların taşınması yönünde bir karar çıkması durumunda seçim boykotunun HDP Merkez Yönetim Kurulu’nda tartışılacağını belirten Bilgen, “Bizim YSK’nin kararına göre HDP’nin seçim boykotu kararı alabileceğine yönelik söylemimiz bir tehdit değil, uyarıdır. Hayatın gerçeği budur. Eğer insanlara siyaset yapma hakkı tanımazsanız, bunun neye hizmet edeceği, hangi koşulları doğuracağı bellidir” diye konuştu.

‘Ülke iç savaşı bile tartışabilir’

Bilgen şöyle devam etti: “Herkes bilmeli ki şimdiye kadar doğuda ve batıda en zor şartlarda zulüm altında bile Kürtler gidip oylarını kullandı. Şu an HDP’nin seçime girip girmemesi büyük bir mesele gibi gözüküyor ancak öyle bir karar alınırsa, en küçük durum bu olur. Bu gibi durumlarda ülke iç savaşı bile tartışabilir.”

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums