Cizre’ye giden HDP heyeti İdil çıkışında engelleniyor

Cizre’ye gitmek isteyen HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, HDP’li bakan ve vekiller İdil çıkışında engelleniyor.

Cizre’ye giden HDP heyeti İdil çıkışında engelleniyor
10.09.2015 - 08:14
1674

 Cizre’ye gitmek isteyen HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, HDP’li bakan ve vekiller  İdil çıkışında engelleniyor.  İdil’den bir kilometre çıktıktan sonra durdurulan kitleye askeri yetkililerin, “Bize talimat geldi, geçişinize izin vermeyeceğiz” dediği belirtiliyor.

Şırnak’ın Cizre ilçesine gitmek için dün sabah saatlerinde yola çıkan HDP’liler ve binlerce kişi sabah saatlerinde Cizre’ye doğru yola çıkacaklarını açıklayarak, Şırnak’ın İdil ilçesine geçmişti. Ancak İdil’den bir kilometre çıktıktan sonra kitle durduruldu. Askeri yetkililerin, “Bize talimat geldi, geçişinize izin vermeyeceğiz” dediği belirtiliyor.

imc tv’ye konuşan HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, yetkililerle görüşmelerin sürdüğünü belirterek, “Müzakerelerimiz devam ediyor. İdil çıkışında güvenlik barikatlarına takıldık. Ama Cizre’ye gitmek konusunda kararlıyız” dedi.

Cizre’ye hareket edenler arasında HDP’li bakanlar Ali Haydar Konca ve Müslüm Doğan, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDK Eşsözcüleri, DBP Eş Genel Başkanları, DTK Eşbaşkanları ile HDP’li 40 milletvekili ile yurttaşlar bulunuyor.

Heyeti bırakmak istemeyen polis ve jandarmanın barikatında tanklar da bulunuyor. Ayrıca heyet toplantı yapmak üzere yeniden İdil merkezine döndü.

Fotoğraf: Facebook, Twitter

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums