HDP’den korkunç iddia:’Adım adım askeri darbeye doğru…’

HDP Genel Sözcüsü Ayhan Bilgen, “Şehirlerde, ilçelerde sıkıyönetim ilan ederek, çocukları katlederek mi, Kürtlere

HDP’den korkunç iddia:’Adım adım askeri darbeye doğru…’
9.09.2015 - 01:45
1775

 HDP Genel Sözcüsü Ayhan Bilgen, “Şehirlerde, ilçelerde sıkıyönetim ilan ederek, çocukları katlederek mi, Kürtlere saldırarak mı ya da daha fazla askeri ve polisi ölüme göndererek mi, 400 vekil çıkaracaksınız” diye sordu. Bilgen  Cizre’de yaşatılanların Türkiye’yi adım adım askeri darbeye götürdüğünü vurguladı.

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, parti Genel Merkezi’nde olağanüstü toplanan Merkez Yürütme Kurulu toplantısının sonuçlarına ilişkin basın mensuplarına açıklamada bulundu. Bilgen, Türkiye’de AKP’nin ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 400 vekil hesabı yüzünden kan dökülmeye devam ettiğini belirtti.

KÜRTLERE SALDIRARAK MI 400 VEKİL ÇIKARACAKSINIZ’

Bir AKP’li vekilin “Seçimlerin sonucu ne olursa olsun seni başkan yaptıracağız” açıklamasına Bilgen, şu sözlerle yanıt verdi: “Seçimlerin sonucu ne olursa olsun başkan olmakta ısrarcıysanız bunu nasıl yapacağınızı açıklamak zorundasınız. Demokrasi seçimle gelmez. Aynı zamanda hukuka bağlı evrensel insan hakların savunulması demektir. Keyfi davranmamaktır, seçimle gitmeyi bilmektir. Şehirlerde, ilçelerde sıkıyönetim ilan ederek, çocukları katlederek mi, Kürtlere saldırarak mı ya da daha fazla askeri ve polisi ölüme göndererek mi, 400 vekil çıkaracaksınız.”

 

ADIM ADIM DARBEYE

Cizre’de yapılan bütün görüşmelere rağmen sivilleri hedef alan saldırıların devam ettiğini vurgulayan Bilgen, Cizre’de yaşatılanların Türkiye’yi adım adım askeri darbeye götüreceği koşulların hazırlanmasına yönelik olduğuna dikkat çekti. Cizre başta olmak üzere her yerde hukuka bağlı kalınarak, sivillerin hayatını önemseyen bir yaklaşımın içine dönülmesi çağrısı yapan Bilgen, “Türkiye’nin batısında dönüşü olmayan bir iç savaşa sürükleyecek yerden bir an önce geri dönülmesi lazım” dedi.

 

HDP HEDEF GÖSTERİLİYOR

Bilgen, açıklamanın ardından gazetecilerin sorunlarını yanıtladı. Medyada HDP’li vekillerin hedef gösterilmesini darbe dönemine hizmet eden medyayı hatırlattığını savunan  Bilgen, tetikçilerin değiştiğini ancak zihniyetin değişmediğini ifade etti. PKK ve HDP arasındaki mesafeye ilişkin sorulan soruya Bilgen, şu şekilde cevap verdi: “Biz mesafemizi asker, polis, çocuk, siviller ölmesin diye, taşın altına sadece elimizi değil başımızı da koyarak yapıyoruz. Ankara’da siyaset hamaseti yapanlar ülkedeki ölümlerden sorumludurlar. Biz elbette bugüne kadar nasıl ki ölümler, çatışmalar olmasın diye mücadele ettiysek bundan sonra da savaş dursun diye mücadele edeceğiz. Barış için sesimizi daha fazla yükselteceğiz.”

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums