HDP: Yeni Şafak ırkçı saldırıları örgütlüyor

HDP, partilerine yönelik saldırılara ilişkin açıklama yaparak “Yeni Şafak ırkçı saldırıları örgütlüyor” dedi.

HDP: Yeni Şafak ırkçı saldırıları örgütlüyor
8.09.2015 - 17:52
1372

 HDP, partilerine yönelik saldırılara ilişkin açıklama yaparak “Yeni Şafak ırkçı saldırıları örgütlüyor” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Saruhan Oluç imzasıyla partilerine yönelik saldırılara ilişkin açıklama yapacak.

HDP tarafından yapılan açıklama şöyle:

“Bir gazete olmanın ötesinde, adeta Saray’a bağlı psikolojik savaş ve operasyon merkezi gibi çalışan Yeni Şafak, bugün basın tarihine geçecek karanlık ve tehlikeli bir manşete imza attı.

Yeni Şafak, bugünkü sayısında Eş Genel Başkanımız Sayın Selahattin Demirtaş’ı hedef gösteren “Katil” başlığını kullanarak, ürettiği nefret diliyle çok tehlikeli bir provokasyona imza atmıştır.

Bilindiği üzere 7 Eylül’de en az 127 noktada partimize ve üyelerimize, sivil halka ırkçı saldırılar düzenlendi ve kimi parti binalarımız tıpkı Sivas katliamında olduğu gibi ateşe verilmeye çalışıldı. Tek merkezden yönetilen bu ırkçı saldırılar bugün de devam etmektedir.

Kürt yurttaşlarımıza, sivil halka ve partimize yönelen bu saldırıları fırsat bilen ve haddini iyice aşan Yeni Şafak, Eş Genel Başkanımız hakkında “katil” ifadesini kullanma cüretini göstererek provokasyonların daha da büyümesi ve iç çatışmaya dönüşmesi için adeta çırpınmaktadır. Çok açık görülmektedir ki, Yeni Şafak, Eş Genel Başkanımız Sayın Demirtaş’ı hedef alan saldırıları organize etmektedir. Bu manşetin, dün yapılan güvenlik zirvesi sonrasına denk gelmesi de hedef gösteren yayının örgütlü ve planlı olduğunu ortaya koymaktadır.

Aynı gazete 2011’de yine benzer bir çatışmanın ardından “Katil sizsiniz” diyerek, dönemin BDP’li siyasetçilerini saldırıların hedefi haline getirerek, provokasyon tertiplemişti. Basın Konseyi’nden uyarı cezası almasına rağmen, bugün aynı suçu işlemeye devam etmektedir.

Kamuoyu şunu bilmelidir ki, asıl katiller iktidarları, saltanatları, Sarayları uğruna bu ülkenin yoksul Anadolu çocuklarını ölümlere gönderen ve onların üzerinden iktidarlarını korumaya çalışanlardır. Yeni Şafak ve onun türevleri de bilmelidir ki, ne kadar çırpınırsa çırpınsınlar bu ülkede kardeşliği ve iç barışı bozamayacaklar, halkları birbirine boğazlattıramayacaklar. Biz buna asla izin vermeyeceğiz.

Buradan açıkça ilan ediyoruz: Partimize, Eş Genel Başkanlarımıza, vekil ve yöneticilerimize yönelik gerçekleşebilecek fiziki saldırılardan, provokasyonlardan Yeni Şafak gazetesinin yönetimi ve emir aldıkları siyasi odaklar sorumlu olacaktır.

Yargıyı, bu hedef gösterici, provokasyon kokan yayınlar karşısında göreve çağırıyoruz. Bu konuda hem yargıya hem de meslek kuruluşlarına gerekli işlemlerin yapılması için başvuruda bulunuyoruz.”

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums