CHP’li Tanrıkulu’ndan Cizre çağrısı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu Cizre’de yaşananlarla ilgili yaptığı açıklamada “yetkilileri yasa dışı ve keyfi yaşam hakkı ihlallerine neden olmamak konusunda bir kez daha uyarıyoruz” dedi.

CHP’li Tanrıkulu’ndan Cizre çağrısı
6.09.2015 - 07:19
1558

 Sokağa çıkma yasağı ilan edilen Şırnak Cizre’de dün akşamdan beri yaşanan çatışmalar sonucunda bir kişi hayatını kaybederken, üç kişi de yaralandı.

 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu yazılı bir açıklama yaparak yetkilileri Cizre’de hukuk içinde davranmaya çağırdı.
 
Tanrıkulu’nun açıklamasından satırbaşları şöyle:
 
“AKP çoğunluğu tarafından çıkarılan “İç güvenlik yasasıyla” tanınan hukuk dışı yetkilerle, valiler ve  kaymakamlar sıkıyönetim komutanlarına ve OHAL valilerine dönüştürüldü.
 
“Son günlerde yaşanan olaylarla birlikte özel güvenlik bölgeleri, sokağa çıkma yasakları yeniden hayatımızın bir parçası haline getirilmeye çalışılıyor. Çocuklar, kadınlar, yaşlılar, gençler ve kamu görevlileri yargısız infaz ve orantısız güç kullanımıyla yaşamlarını yitiriyorlar.
 
“Son olarak Cizre’de ilan edilen sokağa çıkma yasağından sonra, tüm çabalarımıza ve TBMM üzerinden yaptığımız girişimlere rağmen hiçbir yetkiliye ulaşmak bugün itibariyle mümkün olmamıştır.
 
“Bilgi almak ve insan hakkı ihlallerini önlemek amacıyla İçişleri Bakanı, Vali ve Kaymakam nezdinde yaptığımız girişimler kendileriyle temas kurulamadığı, ulaşılamadıkları için sonuçsuz kalmıştır. Cizre’de daha geçen hafta  7 ve 10 yaşlarında iki çocuk, biri sağlık çalışanı, diğeri DEDAŞ görevlisi iki kamu görevlisi keyfi infazla yaşamlarını yitirmişlerdir.
 
“Şimdi aynı tablonun daha ağırının yaşanmaması için yetkilileri hukuk içinde davranmaya davet ediyor, yasa dışı ve keyfi yaşam hakkı ihlallerine neden olmamak konusunda bir kez daha uyarıyoruz.”
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums