TKPnin Sesi radyosundaki O ses yoldaşlarınca sonsuzluğa uğurlandı

Yıldız Biray Çulfazın cenazesi İstanbulda defnedildi.

TKPnin Sesi radyosundaki O ses yoldaşlarınca sonsuzluğa uğurlandı
14.08.2015 - 10:54
3097

Londra'da hayata veda eden tarihi Türkiye Komünist Partisi (TKP)'nin ağır gizlilik koşullarında gerçekleştirdiği yayınların en önemlilerinden TKP'nin Sesi Radyosu' ve 'Bizim Radyo''nun program editörlerinden ve dönemin Türkiyeli komünistlerinin belleğinde derin iz bırakan radyonun unutulmaz sesi; spiker Yıldız Biray Çulfaz'ın cenazesi İstanbul'da defnedildi.

13 Ağustos 2015 Perşembe öğle namazından sonra İstanbul, Ataşehir Mimar Sinan Camisi'nden ailesi, dost ve yoldaşlarının katılımıyla sonsuzluğa uğurlanan Yıldız Biray Çulfaz (28 Haziran 1949 / 5 Ağustos 2015); Küçükyalı Mezarlığı'nda toprağa verildi. Tarihi TKP'nin son Genel Sekreteri Nabi Yağcı mesaj yayınladı: "Güle güle kardeşim, yoldaşım Yıldız..."

"ORTAK GEÇMİŞİMİZİN ORTAK ANILARINI TAŞIYANLAR OLARAK GİDEREK AZALIYORUZ..."

Cenaze törenine katılamayan tarihi TKP'nin son Genel Sekreteri Nabi Yağcı bir mesaj yayınlayarak şunları ifade etti:

"Üst üste gelince daha da sarsıcı oluyor, önce Şerif yoldaşın beklenmedik ölüm haberiyle sarsıldık, ardından canice katledilen Kemal Türkler'in sevgili eşi Sabahat Türkler'i yitirdik. Şimdi de Yıldız'ı uğurluyoruz.

Ortak geçmişimizin ortak anılarını taşıyanlar olarak her gün biraz daha azalıyoruz, azaldıkça sanırım geride kalanlar için o anılar çok daha yoğunlaşıyor, çok daha değerli oluyor.

Sevgili kardeşim, yoldaşım Yıldız, sana da güle güle..."

Aralarında Zülfü Dicleli, Erdal Talu, Mehmet Karaca, Cihan Şenoğuz, Yalçın Ergündoğan, Selim Mahmutoğlu, Ahmet Muhtar Sökücü, Şeyda Talu, Naran Özkan, Munise Görgül, Ayşe Bilge Dicleli, Zehra Şenoğuz, Aynur Hayrullahoğlu gibi isimlerin bulunduğu tarihi Türkiye Komünist Partisi (TKP), TİP ve TKP'nin birleşmesi ile Türkiye'de legal olarak kurulan ilk Komünist Parti olan Türkiye Birleşik Komünist Partisi (TBKP), İlerici Gençler Derneği (İGD) ve İlerici Kadınlar Derneği (İKD)'nin üye ve yöneticileri ile çok sayıda kadın yoldaşının da uğurladığı Yıldız Biray Çulfaz'ın cenazesinde eşi Cavlı Çulfaz taziyeleri kabul etti.

İLERİCİ KADINLAR DERNEĞİ (İKD) ÜYESİ İDİ

Son Genel Sekreterliğini İsmail Bilen'den sonra Nabi Yağcı'nın (Parti adı: Haydar Kutlu)yaptığı Tarihi Türkiye Komünist Partisi (TKP)'nin dönemin koşulları ve teknolojisine göre ileri bir olanak olarak kullandığı yayınlarından 'TKP’nin Sesi' ve 'Bizim Radyo’nun (1982-88 arası) spikerlerinden Yıldız Biray Çulfaz yakalandığı akciğer kanserinden kurtulamayarak 5 Ağustos 2015'in ilk saatlerinde yaşamını sürdürdüğü Londra'da hayatını kaybetmişti.

İlerici Kadınlar Derneği (İKD) Fatih Şubesi üyesi (1976-1980), Çekmece Nükleer Araştırma Kurumu uzmanı (1976-1978), TKP’nin Sesi ve Bizim Radyo editörlerinden/spikeri (1982-1988) olan Metalurji Mühendisi (Imperial College) Yıldız Biray Çulfaz; Cavlı Çulfaz'ın eşi, Ferhat'ın annesiydi.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums