HDP’den suç duyurusu

HDP, Arel Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde görev yapan Prof. Dr. Ahmet Atilla Şentürk’ün HDP’li vekillere yönelik şiddet çağrısının ardından Şentürk hakkında suç duyurusunda bulundu.

HDP’den suç duyurusu
11.08.2015 - 17:11
1373

 HDP, Arel Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde görev yapan Prof. Dr. Ahmet Atilla Şentürk’ün HDP’li vekillere yönelik şiddet çağrısının ardından Şentürk hakkında suç duyurusunda bulundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu, milletvekilleri hakkında “Her şehidimize karşılık bir HDP milletvekili indirilmeli” çağrısında bulunan İstanbul Arel Üniversitesi’nin Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde görev yapan Prof. Dr. Ahmet Atilla Şentürk hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunda, Şentürk’ün, “Tehdit, halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama, hakaret” suçlamalarıyla yargılanmasını isteyen HDP, suç duyurusunda Şentürk’ün dün Facebook hesabından “Bu iş böyle olmaz. Her şehidimize karşılık bir HDP milletvekili indirilmeli” şeklindeki paylaşımları hatırlatıldı.

Ayrıca Şentürk’ün gelen mesajlar üzerine ağza alınmayacak hakaret, tehdit ve küfürlerle HDP’lilere, “Bu ülke bütün kudurmalarınıza karşılık hala susuyorsa, insanımızın asaletindendir. Siz bu muameleye layık değilsiniz. Millet belki insan sıfatına girersiniz diye Meclis’e soktuğunuz o militanlara bir fırsat vermek istedi. Ama görüyoruz ki siz bu dilden anlamıyorsunuz. Yarın insanımız öfkesini tutamayıp tükürmeye başlarsa sizi boğulmaktan kim kurtaracak” şeklinde ifadeleri de hatırlatılarak, insanlara hakaret edilerek tehdit edildikleri belirtildi.

Dilekçede, “Şüpheli Ahmet Atilla Şentürk, AREL üniversitesinde ‘profesör’ unvanı ile görev yapmaktadır. Eğitimci sıfatıyla birleşmeyen bu ırkçı ve insanlık dışı söylemin ‘Prof’ unvanlı bir akademisyenden gelmiş olması suçun nevini daha da ağırlaştırmaktadır” denildi.

Suç duyurusunda, “Sunulan nedenler ve resen tespit edilecek hususlar karşısında şüpheli Ahmet Atilla Şentürk hakkında kamu davası açılmasının ve cezalandırılmasının sağlanmasına karar verilmesi” talep edildi.

Ne olmuştu?

İstanbul Arel Üniversitesi’nin Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde görev yapan Prof. Dr. Ahmet Atilla Şentürk, kişisel Facebook hesabından paylaştığı mesajda,“Bu iş böyle olmaz. Her şehidimize karşılık bir HDP milletvekili indirilmeli” demişti.

Üniversite yönetimi de Şentürk hakkında ‘disiplin soruşturması’ açıldığını belirterek, soruşturma sonuçlanana kadar Şentürk’ün okuldan uzaklaştırıldığını açıkladı.

Hürriyet’e konuşan Şentürk, bu konuda fazla konuşmak istemediği belirterek şunları söyledi:

“Nasıl anlaşılırsa öyle yorumlansın. Yani indirmek aynı zamanda biliyorsunuz milletvekilliğini düşürmek demektir. Bu Türkçenin çok açık bir ifadesi. Fazla bir önemi yok, konuşmak istemiyorum. İndirme fiilinin ne anlama geldiğini Türkçe’de açıklarsınız. İndirme kelimesi milletvekilliğini düşürmek anlamına da geliyor.”

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums