KCK: Anayasa değişirse silahsızlanmayı gündemimize alabiliriz

KCK Yürütme Komitesi Eş Başkanı Bese Hozat, PKKnin silah bırakması için hükümetin de mutabakata vardığı Dolmabahçedeki 10 başlığın müzakere edilmesi, İzleme Heyetinin İmralıdaki görüşmeleri takip etmesi gerektiğini söyledi.

KCK: Anayasa değişirse silahsızlanmayı gündemimize alabiliriz
24.03.2015 - 13:11
1501

 KCK Yürütme Komitesi Eş Başkanı Bese Hozat, PKK'nin silah bırakması için hükümetin de mutabakata vardığı Dolmabahçe'deki 10 başlığın müzakere edilmesi, İzleme Heyeti'nin İmralı'daki görüşmeleri takip etmesi gerektiğini söyledi.

 Med Nuçe kanalına röportaj veren KCK Yürütme Komitesi Eş Başkanı Bese Hozat, "çözüm süreci"ne ilişkin açıklamalarda bulundu.

Hozat, PKK'nin silah bırakması için sürecin nasıl işlemesi gerektiğine ilişkin şöyle dedi:

"Müzakereler sırasında izleme heyeti gerekirse taraflara uyarıda bulunur müdahale eder uzaklaşan taraf varsa onu müzakereye çeker. Sağlanan mutabakatan uygun adımlar atılması gerekiyor. Newroz'dan sonra yapılan ilk görüşmede izleme heyetinin de dahil olması, 10 başlık altında resmi müzakerenin başlaması gerekir. Meclis'te 'Hakikatlerle Yüzleşme Komisyonu' kurulur. Tarafların uzlaştığı 10 başlık altında mutabakatı ele alır. Bunun üzerinde çalışır Meclis genel kuruluna getirir ve tartışılmasını sağlar. Yasalarını çıkarması ve yeni bir anayasayı çıkarması gerekiyor. Bu süreçler yaşanır, somut gelişmeler adımlar atmış, yasalar çıkarmış, özgür yurttaşlık temelinde düzenlemeler yapılırsa sağlanırsa PKK kongresini toplar; silahlı süreci noktalar. Yeni bir stratejik değişime gider. Devlet sorumluluklarını yaparsa silahlı mücadele anlamsızlaşır."

Devletin atacağı somut adımlara göre, kendilerinin de süreci destekleyen eş zamanlı adımlar atacaklarını ifade eden Hozat, Abdullah Öcalan'ın Newroz mesajındaki her kelimeye katıldıklarını, Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın açıklamalarının söylemde kalmaması gerektiğini ekledi.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums