NATO’dan Türkiye’ye dayanışma mesajı var, güvenli bölge için destek yok

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, terörle mücadelede Türkiye’ye ‘ellerinden geldiğince’ yardım ettiklerini, ancak NATO olarak Türkiye-Suriye sınırında IŞİD’e karşı ‘güvenli bölge’ oluşturma sürecinin bir parçası olmadıklarını söyledi.

NATO’dan Türkiye’ye dayanışma mesajı var, güvenli bölge için destek yok
28.07.2015 - 16:30
1055

 NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, terörle mücadelede Türkiye’ye‘ellerinden geldiğince’ yardım ettiklerini, ancak NATO olarak Türkiye-Suriye sınırında IŞİD’e karşı ‘güvenli bölge’ oluşturma sürecinin bir parçası olmadıklarını söyledi.

 Kuzey Atlantik Konseyi (NAC), Türkiye’nin Kuzey Irak’ta PKK, Suriye’de IŞİD hedeflerine yönelik harekatları sürerken Kuzey Atlantik Antlaşması’nın 4’üncü maddesinin aktive edilmesi talebiyle toplanmıştı. Söz konusu madde müttefik ülkelerden herhangi birinin tehdide uğraması durumunda üye ülkelerin dayanışma göstermesi gerektiğini kaydediyor.

Konseyin toplantısına NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg başkanlık yaptı.

NATO Genel Sekreteri Jens

Stoltenberg dayanışma mesajı verdi. 

 

NATO’nun Türkiye’nin terörle mücadelesine destek olduğunu belirten Stoltenberg, “Terör hangi şekliyle olursa olsun hoş görülemez ve haklı çıkarılamaz. NATO gelişmeleri çok yakından izliyor. Müttefikimiz Türkiye’yle çok yakın dayanışma içindeyiz” dedi.

Türkiye ile Suriye arasında düşünülen güvenli bölge konusunda NATO’nun tutumunun ne olacağı sorusunu yanıtlayan Stoltenberg, o sürecin ABD ile Türkiye arasında sürdürüldüğüne işaret ederek, “NATO bir parçası değil” diye ekledi.

Stoltenberg, toplantının istişare ve bilgilendirme amacıyla yapıldığını, Türkiye’nin yardım talebinde bulunmadığını açıkladı.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums