Öcalan’ın avukatlarına ‘gemi bozuk’ engeli

PKK lideri Öcalan’la görüşmek için Gemlik’e gelen 200 avukat, ‘gemi bozuk’ denilerek geri çevrildi.

Öcalan’ın avukatlarına ‘gemi bozuk’ engeli
27.07.2015 - 18:46
1408

 PKK lideri Öcalan’la görüşmek için Gemlik’e gelen 200 avukat, ‘gemi bozuk’ denilerek geri çevrildi.

Kürdistan Hukukçular Meclisi’nin çağrısı ile Mezopotamya Hukukçular Derneği (MHD) ve Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) öncülüğünde bir araya gelen 200 avukat, müvekkilleri PKK lideri Abdullah Öcalan ile 4 yıldır görüşmelerinin engellenmesini protesto etmek ve görüş başvurusunda bulunmak amacıyla Gemlik Jandarma Komutanlığı önünde basın açıklaması yaptı.

200 avukat, ‘gemi bozuk’ gerekçesiyle geri çevrildi ve Öcalan’la görüşemedi. Ardından avukatlar bir açıklama yaptı. Açıklamaya, HDP’nin hukukçu milletvekilleri ve Öcalan’ın yeğeni HDP milletvekili Dilek Öcalan, DTK eski Eşbaşkanı Aysel Tuğluk, Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi temsilcileri, KJA Hukuk Komisyonu üyeleri, ÖDAV, İHD, Ezilenlerin Hukuk Bürosu ve ÇHD de katıldı.

Açıklama yapan Ebru Günay ve Serhat Eren, müvekkilleri ile görüşmek için Jandarma Karakolu’na geçmek istedi. İlk defa savcılıktan izin alınmadan müvekkilleri ile görüşmeye gitmek isteyen avukatlar, Jandarma Komutanlığı’na girişlerine izin verilmeden geri çevrildi. Yetkililer Günay ve Eren’e ‘gemi bozuk’ olduğu gerekçesiyle görüşmenin gerçekleştirilmeyeceğini iletti.

Avukatlardan açıklama

ÖHD Ankara Şubesi üyesi avukat Pınar Akdemir’in okuduğu basın açıklamasında, “Bir yandan tecrit uygulamaları sürerken, diğer yandan da kamuoyundan gizli, kimi zaman 2013’ten sonra olduğu gibi açık bir şekilde devlet heyetleri İmralı’ya gidip, Sayın Öcalan ile Kürt meselesini çözümü çerçevesinde resmi olarak görüşmüşlerdir. Sayın Öcalan’ın çağrıları ile ateşkes ortamı sağlanmış ve tüm ülkede Kürt meselesinin demokratik ve barışçıl yollarla çözülmesine dair umutlar yeşermiştir. Fakat 5 Nisan 2015’teki ziyaretten sonra HDP heyetinin de tıpkı avukatları ve ailesi gibi Sayın Öcalan ile görüşmesi engellenmiştir” denildi.

“İmralı’da tecrit altında tutulan bu toprakların barış ve geleceğidir” diyen Akdemir, İmralı zindanında uygulanan insanlık dışı tecrit zulmüne karşı çıkmanın tüm halklarının en insani görevi olduğunu belirtti.

Davutoğlu ne demişti?

Davutoğlu yaptığı açıklamada, Öcalan’ın normal bir hükümlü gibi avukatlarıyla görüşebileceğini belirtmiş, ancak siyasi bir görüşme konusunda şartlarını söylemişti.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums