PKK: Ceylanpınar’da iki polisin öldürülmesi merkezi karar değil tepkisel çıkış

PKK’ya bağlı Halk Savunma Merkezi (HSM), Suruç’ta 31 kişinin yaşamını yitirdiği IŞİD saldırısının ardından

PKK: Ceylanpınar’da iki polisin öldürülmesi merkezi karar değil tepkisel çıkış
27.07.2015 - 18:28
1472

 PKK’ya bağlı Halk Savunma Merkezi (HSM), Suruç’ta 31 kişinin yaşamını yitirdiği IŞİD saldırısının ardından Ceylanpınar’da iki polisin öldürülmesi ve devamında yaşanan şiddet olaylarının merkezi bir karar sonucu değil tepkisel çıkış olarak geliştiğini savundu.

HPG üstlenmişti

Feyyaz Özsahra ve Okan Acar adlı polisler, 22 Temmuz sabahı evlerinde başlarına kurşun sıkılmış olarak ölü bulunmuş, PKK’nın askeri kanadı Halk Savunma Güçleri (HPG), saldırıyı ‘Apocu fedai timi’nin Suruç katliamına misilleme olarak gerçekleştirdiğini duyurmuştu.

Suruç katliamının ardından Ceylanpınar’da iki polisin öldürülmesi, Suriye’nin kuzeyinde IŞİD, Kuzey Irak’ta PKK kamplarına yönelik yoğun hava saldırılarıyla, ülke içinde bine yakın kişinin gözaltına alındığı operasyonlar, barış yürüyüşü hatta cenaze törenlerine yönelik saldırılarla oluşturulan savaş atmosferinin fitilini ateşlemişti.

Merkezi karar değil tepkisel çıkış

PKK’ya bağlı Halk Savunma Merkezi (HSM) Karargah Komutanlığı’nın önceki günkü açıklamasında, “Suruç’ta gerçekleşen katliama misilleme amacıyla bazı yerel birimlerin yaptığı kısmi misilleme eylemleri ateşkesin tarafımızdan bozulduğu anlamına gelmez”denildi.

Söz konusu saldırıların merkezi bir karar ya da talimat sonucu değil tepkisel çıkışlar biçiminde geliştiğini savunan HSM açıklamasında,“Ancak şu anda Türk devleti tarafından yürürlüğe konulmuş bulunulan topyekun savaş saldırısıyla bizlerin tek taraflı olarak ateşkesi sürdürmemizin koşulları da ortadan kaldırılmıştır”ifadeleri yer aldı.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums