IMF: Yunanistan’la ağır şartlar karşılığında anlaşma yapılması yanlış

IMF, Euro bölgesi liderlerinin Yunanistan’a ağır şartlar karşılığı yardım sundukları anlaşmayı

IMF: Yunanistan’la ağır şartlar karşılığında anlaşma yapılması yanlış
15.07.2015 - 13:44
1178

 IMF, Euro bölgesi liderlerinin Yunanistan’a ağır şartlar karşılığı yardım sundukları anlaşmayı eleştirerek, Yunanistan’ın kamu borçlarının ‘sürdürülemez’ hale geldiğini söyledi ve borçların ertelenmesi gerektiğini ifade etti.

Uluslararası Para Fonu (IMF), Euro bölgesi liderlerinin Yunanistan’a ağır şartlar karşılığı yardım sundukları anlaşmayı eleştirdi.

IMF, Yunanistan’ın kamu borçlarının ‘sürdürülemez’ hale geldiğini söyledi ve borçların ertelenmesi gerektiğini ifade etti. IMF ayrıca, alacaklıların kesinlikle karşı çıktığı, borçların azaltılması seçeneğinin de değerlendirilmesi tavsiyesinde bulundu.

Raporda, Yunanistan’a sunulan önerinin uzun vadede tüm Avrupa’yı etkileyecek bir kriz doğurabileceği ifade edilerek borcun makaslanması seçeneğinin de göz önünde bulundurulması gerektiği belirtildi.

Anlaşma sağlanmıştı

Yunanistan’ın Avrupa Para Birliği içinde kalması için anlaşmasağlanmıştı.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Tsipras anlaşma sonrası yaptığı ilkaçıklamada, ‘zorlu bir mücadele’ ile ‘büyüme paketi aldıklarını ve borçların yeniden yapılandırılmasını kabul ettirdiklerini’ söyledi.

Avrupa Birliği’nden yapılan açıklamada ise üç yıl içinde Yunanistan’a 86 milyar euro’luk bir finansman sağlanmasından söz edildi.

Bankalar kapalı

Yunanistan bankaları son iki haftadır kapalı. Bankamatiklerden de günde yalnızca 60 euro çekilebiliyor.

AB ile varılan anlaşmada, kurtarma paketi karşılığında Yunanistan’in bazı varlıklarının Euro Bölgesi tarafından yönetilecek bir borç geri ödeme fonuna aktarılması maddesi de var.

Buna göre, Yunanistan’ın 50 milyar euroya kadar varlıkları bu fona aktarılacak ve Atina’dan yönetilecek bu fon Yunanistan bankalarının ayağa kaldırılması ve borçların ödenmesi için kullanılacak.

Özelleştirmelerin de bu fondan yazılacağı bildiriliyor.

Fon, satışlardan elde edilecek gelirlerden 25 milyar euroyu Yunanistan’a geri verecek ve bu miktar Yunan bankalarının sermaye yapılarının güçlendirilmesinde kullanılacak.

Atina’nın Avrupa Merkez Bankası’na 20 Temmuz’a kadar da 3,5 milyar euro ödeme yapması gerekiyor.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums