“Ya anlaşma istemiyorlar ya da başka çıkarlara hizmet ediyorlar”

Yunanistan’ın pazartesi günü sunduğu reform planı kabul edilmedi. Yunanistan Başbakanı Tsipras “Ya anlaşma istemiyorlar ya da başka çıkarlara hizmet ediyorlar” dedi.

“Ya anlaşma istemiyorlar ya da başka çıkarlara hizmet ediyorlar”
24.06.2015 - 18:39
1264

Yunanistan’ın pazartesi günü sunduğu reform planı kabul edilmedi. Yunanistan Başbakanı Tsipras “Ya anlaşma istemiyorlar ya da başka çıkarlara hizmet ediyorlar” dedi.

Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras, sundukları son reform planının kreditörler tarafından kabul görmediğini açıkladı.

Twitter hesabından bir açıklama yapan Tsipras, kreditörlere sundukları önerilerin reddedildiğini duyurdu.

Tsipras şunları yazdı:

“Kreditörlerin bu tür tedbirleri reddetmesi gibi bir durum daha önce hiç yaşanmamıştı. Ne İrlanda’da ne de Portekiz’de.

“Bu garip yaklaşım iki senaryonun habercisi olabilir. Ya bir anlaşma istemiyorlar. Ya da Yunanistan ile ilgili özel çıkarlara hizmet ediyorlar.”

Ne önermişti?

Yunanistan’ın 7.2 milyar euroluk kredi diliminin serbest bırakılması karşılığında uygulanacak reformlarla ilgili dün Brüksel’e sunduğu bu yeni teklifin ana maddeleri şu şekildeydi:

* Gelirlerin artırılması

* Devlet harcamalarında tasarrufa gidilmesi

* Savunma harcamalarının 200 milyon euro azaltılması

* Ülkeye acilen likitide sağlanarak ekonomik kalkınmanın başlatılması için, 27 milyar euro tutarında düşük faizli ve süreleri 2022 sonrası dönemde sona eren tahvillerin (SMP Bonds) Avrupa İstikrar Mekanizması (ESM) tarafından satın alınması

* Alt yapı ve yeni teknolojilerin Avrupa Komisyonu ve Avrupa Yatırım Bankası tarafından finanse edilmesi

* Yıllık faiz dışı kredi oranlarının 2015 için yüzde 1, 2016 için yüzde 2 olarak belirlenmesi

* KDV oranlarının ilaçlarda yüzde 6, gıda maddelerinde yüzde 13, enerji tüketiminde yüzde 23 olarak üç kategoride belirlenmesi

* Anonim ve limited şirketlere uygulanan vergi oranlarının 2016 yılından itibaren kademeli olarak artırılması

* 500 bin euro’nun üzerinde kar eden işletmelere yüzde 12 ek vergi uygulanması

* Lüks tüketim ürünlerine uygulanan ek vergi oranının yüzde 10’dan yüzde 13’e çıkarılması

* Televizyon reklamlarının vergilerinin arttırılması

* Yolsuzlukla mücadele edilmesi ve yakıt kaçakçılığının önlenmesi

* 2016’dan itibaren erken emeklilik vakalarını kısıtlama yoluna gidilmesi, vergi mükelleflerinin maliyeye olan anlaşmazlıklarının çözümünün süratlendirilmesi.

Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras ve SYRIZA önderliğindeki koalisyon hükümetinin paketi planı, Avrupa Birliği (AB) ve Uluslararası Para Fonu (IMF) tarafından memnuniyetle karşılansa da, Atina’da hükümete tepki var.

Yunanistan bu ayın sonunda IMF’ye 1,6 milyar euroluk borç geri ödemesi yapması gerekiyor. Ancak SYRIZA hükümeti 7,2 milyar euroluk yardım paketi diliminin serbest bırakılmaması halinde bu paranın ödenemeyeceğini ifade ediyor.

IMF ve AB ise yardım paketinin Atina’ya gönderilmesinden önce ‘ikna edici’ bir kemer sıkma paketinin sunulmasında ısrar ediyor.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums