ABDde kiliseye saldırı: 9 ölü

ABDnin Güney Carolina eyaletinin Charleston kentinde siyahların gittiği bir kiliseye silahlı saldırı gerçekleşti. Aralarında kilisenin rahibinin de bulunduğu 9 kişi hayatını kaybetti. ABD polisi saldırıyı "nefret suçu" olarak tanımladı.

ABDde kiliseye saldırı: 9 ölü
18.06.2015 - 10:03
1204

ABD'nin Güney Carolina eyaletinin Charleston kentinde siyahların gittiği bir kiliseye silahlı saldırı gerçekleşti. Aralarında kilisenin rahibinin de bulunduğu 9 kişi hayatını kaybetti. ABD polisi saldırıyı "nefret suçu" olarak tanımladı.

 ABD'nin Charleston kentinde bulunan ve siyahların gittiği tarihi bir kiliseye silahlı saldırı düzenlendi. Kiliseye giren bir kişi içeride bulunanlara silahla ateş açtı, 9 kişi hayatını kaybetti, bir kişi yaralandı. Ölenler arasında kilisenin rahibi de var. 

Polis, olayın ardından kaçan saldırganı "20'li yaşlarında, beyaz, erkek" olarak tanımladı. 

Saldırı yerel saatle akşam 9 civarında gerçekleşti. Charleston Belediye Başkanı Joe Riley, tarihi kilisede yaşanan olayı "tarifsiz ve acı veren bir saldırı" olarak nitelendirdi, "Şeytani ve nefret dolu bir kişi, buraya dua etmek için gelen yurttaşların canını aldı" açıklamasında bulundu. 

 

Saldırının ardından kilise önünde toplanan bir grup ölenler için dua etti.
[Fotoğraf: Reuters]

 

Charleston Polis Departmanı Sözcüsü, saldırıyı "nefret suçu" olarak tanımladı, kurbanlarla ilgili olarak ayrıntılı bilgi vermedi. 

Saldırının gerçekleştiği Emanuel AME Kilisesi, ABD'nin en eski kiliselerinden. 

Kaynak: Reuters

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums